Ügyfélbeszámolók

A D.A.S.-nek híre van

Belényesi Lívia, Pécs

Alig három perce álltunk, amikor egy autó egy időközben megüresedő helyre bekanyarodva, majd onnan kitolatva próbált megfordulni az igen szűk helyen.

A teljes történet

Esettanulmányok

Felmondani, vagy nem fizetni?

Ügyfelünk lakásbiztosítót váltott, gondolva, hogy nagyon jól járt és sokkal kedvezőbb ajánlatot kapott, mint az előző biztosítója.

A teljes történet


Jogtalan levonás a fizetésből

Ügyfelünket munkáltatója gépkocsivezető munkakörben alkalmazza. Az ügyfél gondatlan közúti balesetet okozott. 

A munkáltató a tehergépkocsi javítási költségét 190.000 Ft visszatérítése + kamatok458.417 Ft összegben ügyfelünkkel szemben érvényesítette. Fizetéséből 2007. március 1-től kezdődően levont havonta 20.000 Ft-ot, az iratok társaságunkhoz történő benyújtásáig 13 x 20.000 Ft = 260.000 Ft-ot.

A jogszabályok alapján az említett károkozás miatt összesen ügyfelünk munkaszerződésben rögzített fizetése felét, 70.000 Ft-ot lehetett volna ügyfelünk beleegyezésével levonni. A jogszabályok szerint ezt is kizárólag jogszabály, végrehajtható hatósági határozat alapján a munkavállaló belegyezésével tehette volna meg. Felszólítottuk, hogy a jogellenesen levont összeget, 190.000 Ft-ot és kamatait, utalja vissza ügyfelünknek. Levelünket követően a fenti összeget és kamatait a munkáltató megfizette és ügyfelünk munkaviszonya is fennmaradt.


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési balesetek, Munkajog - Munkabér

Címkék: kártérítés, jogtalan levonás

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép