Ügyfélbeszámolók

Nyugdíjemelés, de mikor?

Ügyfelünk azzal fordult a Fővárosi Kormányhivatalhoz, hogy nyugdíja korrekcióra szorul és kérelmezte az eljárást a nyugdíjának megemelése felől. Ekkor kiadtak Ügyfelünknek egy függő hatályú végzést, mely arról szólt, hogyha az ügy meghatározott határidőn túl rendeződik, úgy Ügyfelünk 10.000 forintra tarthat igényt. Az ügy elhúzódása bekövetkezett, így a függő hatályú végzés jogerőssé vált, melyről Ügyfelünk értesítést is kapott. A várt összeg azonban hónapok múlva sem érkezett meg számlaszámára. Ügyfelünk ekkor kérte a segítségünket.

A teljes történet

Esettanulmányok

Bérelt lakás egészségügyi kockázata

Ügyfelünk családjával önkormányzati lakást bérelt. A lakást Ügyfelünk felújításra szoruló állapotban vette ki, arról azonban nem kapott tájékoztatást, hogy az ingatlan szinte lakhatatlan, és kialakítása miatt nem szellőzik, ezért a falak penészednek. 

A teljes történet


Jogtalan levonás a fizetésből

Ügyfelünket munkáltatója gépkocsivezető munkakörben alkalmazza. Az ügyfél gondatlan közúti balesetet okozott. 

A munkáltató a tehergépkocsi javítási költségét 190.000 Ft visszatérítése + kamatok458.417 Ft összegben ügyfelünkkel szemben érvényesítette. Fizetéséből 2007. március 1-től kezdődően levont havonta 20.000 Ft-ot, az iratok társaságunkhoz történő benyújtásáig 13 x 20.000 Ft = 260.000 Ft-ot.

A jogszabályok alapján az említett károkozás miatt összesen ügyfelünk munkaszerződésben rögzített fizetése felét, 70.000 Ft-ot lehetett volna ügyfelünk beleegyezésével levonni. A jogszabályok szerint ezt is kizárólag jogszabály, végrehajtható hatósági határozat alapján a munkavállaló belegyezésével tehette volna meg. Felszólítottuk, hogy a jogellenesen levont összeget, 190.000 Ft-ot és kamatait, utalja vissza ügyfelünknek. Levelünket követően a fenti összeget és kamatait a munkáltató megfizette és ügyfelünk munkaviszonya is fennmaradt.


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési balesetek, Munkajog - Munkabér

Címkék: kártérítés, jogtalan levonás

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép