A D.A.S. csoport története

A D.A.S. csoport története Le Mans-ban kezdődött. Ez egy virágzó agrárvidék Sarthe fővárosában, mely nagyszerű katedrálisáról híres. Itt élt Georges Durand, egy ötletdús és vállalkozó szellemű ötvenéves úr, az autómobilok nagy rajongója. Azidőtájt, a tizes években a széles néptömeg egyelőre gyűlölte és megvetette az autókat: hangos, bűzlő luxuscikknek, néhány excentrikus ember drága hóbortjának vélték.

Durand közreműködött az Automobile Club de I´Ouest megalapításában. Később klubtagok számára létrehozott egy jogi szolgáltatást, hogy bonyolult viták esetére, melyet sportos lelkesedésük hevében naponta megkockáztattak a gépkocsi-tulajdonosok, kellő védelmük legyen.

A kezdetben ingyenes és nagyon sikeres szolgáltatás később fizetőssé vált. A díjat a tagok a La Défense Automobile et Sportive (DAS) javára fizették be. Az új biztosítási modell illusztrálása és propagálása érdekében Durand egyebek közt ezt írta: “…Fedezze magát a számos további kockázatfelelősségre, melyeknek egy autós a forgalomban kiteszi magát… Ezenkívül szüksége van egy energikus és aktív jogképviseletre, mely az érdekeit képviseli, ha Ön közlekedési baleset ártatlan áldozatává válik, ami autójában vagy Önben kárt tett.”

Említésre méltó, hogy az új biztosítás neve nem alaptalanul Sportive: szerződéseik nem csak autótulajdonosok számára készültek, hanem mindenki számára, aki valamilyen formában sportol és magukba foglalnak “mindennemű pert és vitát, melyek hőlégballonozásból, repülésből, biciklizésből, vadászatból, horgászatból, lövészetből, gimnasztikából, futballból és minden a szabadban űzött sportágból és tevékenységből erednek”. Már az 1917-ig készített szerződések is tartalmaznak számos szolgáltatási elemet. A korabeli D.A.S.-es szerződési feltételek kimondják: “A társaság garantálja tagjainak a tanácsadás, ügyvéd általi jogi képviselet és mindennemű joghatósági eljárás díjának megtérítését.”

Mindez egyértelműen mutatja, hogy valaki a dolgot kézbe veszi és a biztosítottak érdekképviseletét tökéletesen megszervezi. Ez a története annak a fejlődésnek, amely 1927-ben Belgiumba és 1928-ban Németországba is elért. A kék alapon fehér, illetve arany betűs érme immár 11 európai országban képviselteti magát. 2008-ban megnyílt az első D.A.S. iroda Ázsiában is, 2010-ben pedig Kanadában.

A D.A.S. Csoport története bővebbenúj ablakban nyílik

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen
visszahívást!