Ügyfélbeszámolók

Egyirányúsított utca

Ügyfelünk azzal kereste fel Társaságunkat, hogy az utcát, melyben a lakóhelyéül szolgáló ingatlan található, az önkormányzat egyirányúvá nyilvánította. A változtatás az utcában működő óvodába járó gyermekek szüleinek nyomatékos kérésére történt. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Sikertörténet - Családi pótlék

Ügyfelünk több mint egy évre kiterjedő elmaradt családi pótlék vonatkozásában kérte a segítségünket. Tavaly januárban jelezte az illetékes hatóság felé, hogy gyermekeivel együtt ideiglenesen Németországba utazik, majd a márciusi hazatérésüket ismét bejelentette.

A teljes történet


Jogellenes felmentés közalkalmazotti jogviszonyból

Ügyfelünk határozatlan időre létrejött közalkalmazotti jogviszonyát munkáltatója azzal az indokkal szüntette meg, hogy Ügyfelünk a számára kijelölt munkaköri feladatokat elvégezte, de a foglalkoztatását lehetővé tevő anyagi források kimerültek. 


1.933.158 Ft elmaradt munkabér és késedelmi kamatokHivatkozott a munkáltató arra is, hogy azokat a feladatokat, amelyek ellátása érdekében Ügyfelünket alkalmazta, a továbbiakban már nem látja el. Ügyfelünk álláspontja ezzel szemben az volt, hogy a felmentés ilyen indokolása nem felel meg a valóságnak, mert a munkaköri leírásában nem szerepelt semmilyen speciális feladat, amely elvégzését követően a közalkalmazotti jogviszony értelmét vesztené és a munkáltató is tovább folytatja azokat a tevékenységeit, amelyekben Ügyfelünk is részt vett.

 

Az általunk kezdeményezett egyeztetés sikertelenségét követően keresetet terjesztettünk elő az illetékes munkaügyi bíróságon. A perben megtartott második tárgyaláson a bíróság megállapította a felmentés jogellenességét és kötelezte a volt munkáltatót, hogy fizessen meg Ügyfelünk részére összesen 1.837.158 Ft elmaradt munkabért és annak késedelmi kamatait, továbbá 96.000 Ft perköltséget. Az ítéletet egyik fél sem támadta meg fellebbezéssel, így az jogerőre emelkedett.

 


Kategóriák: Munkajog - Munkaszerződés, Munkajog - Felmondás

Címkék: jogvédelem, munkabér, felmondási idő, kártérítés

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép