Ügyfélbeszámolók

Mennyi ideig tarthat a gépjármű honosítás?

Ügyfelünk egy külföldről behozott gépjárművet kívánt honosítani. A honosítási eljárás a kormányablaknál történő ügyintézés során azért hiúsult meg, mert a behozott gépjármű gyártmánya nem volt kiválasztható a kormányablak informatikai rendszeréből.

A teljes történet

Esettanulmányok

Sebességtúllépés

Ügyfelünk lendületesen haladt egy főúton, 90 km/óra sebességgel, amikor kikerült - egy, az út szélén félig lehúzódva parkoló - pótkocsis kamionszerelvényt.

A teljes történet


Jogellenes felmentés közalkalmazotti jogviszonyból

Ügyfelünk határozatlan időre létrejött közalkalmazotti jogviszonyát munkáltatója azzal az indokkal szüntette meg, hogy Ügyfelünk a számára kijelölt munkaköri feladatokat elvégezte, de a foglalkoztatását lehetővé tevő anyagi források kimerültek. 


1.933.158 Ft elmaradt munkabér és késedelmi kamatokHivatkozott a munkáltató arra is, hogy azokat a feladatokat, amelyek ellátása érdekében Ügyfelünket alkalmazta, a továbbiakban már nem látja el. Ügyfelünk álláspontja ezzel szemben az volt, hogy a felmentés ilyen indokolása nem felel meg a valóságnak, mert a munkaköri leírásában nem szerepelt semmilyen speciális feladat, amely elvégzését követően a közalkalmazotti jogviszony értelmét vesztené és a munkáltató is tovább folytatja azokat a tevékenységeit, amelyekben Ügyfelünk is részt vett.

 

Az általunk kezdeményezett egyeztetés sikertelenségét követően keresetet terjesztettünk elő az illetékes munkaügyi bíróságon. A perben megtartott második tárgyaláson a bíróság megállapította a felmentés jogellenességét és kötelezte a volt munkáltatót, hogy fizessen meg Ügyfelünk részére összesen 1.837.158 Ft elmaradt munkabért és annak késedelmi kamatait, továbbá 96.000 Ft perköltséget. Az ítéletet egyik fél sem támadta meg fellebbezéssel, így az jogerőre emelkedett.

 


Kategóriák: Munkajog - Munkaszerződés, Munkajog - Felmondás

Címkék: jogvédelem, munkabér, felmondási idő, kártérítés

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép