Ügyfélbeszámolók

Sérült mikrohullámú sütő

Ügyfelünk interneten keresztül mikrohullámú sütőt vásárolt egy nagy internetes áruházból. A terméket futárszolgálattal szállították ki. A termék csomagolásának kibontása után észlelte, hogy a sütő oldallemeze benyomódott, annak kerete is deformálódott. Ügyfelünk nem kívánta használni a hibás terméket, ezért megkereste az eladót és a futárszolgálatot is, azonban mindkét helyen elutasították igényét.

A teljes történet

Esettanulmányok

A KRESZ szabályainak megszegése

Ügyfelünkkel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A teljes történet


Itt a hó, hol a hó?

Ügyfelünk ausztriai síútra fizetett be pályaszállással. A befizetett héten sajnos 0 cm volt a természetes hótakaró a pályán, ezért az előre kifizetett pályabérletet ki sem adták a szervezők.

Ügyfelünk a síelést megoldotta műhavas pályán, hazatérve pedig kérte vissza a befizetett pályabérlet árát, hiszen azt nem kellett kifizetnie az utazási irodának. Az utazási iroda elzárkózott a bérlet visszafizetésétől, és rendkívül cinikusan kezelte Ügyfelünket, akit a veszni látszó pénznél az iroda magatartása sokkal jobban irritált. Az utazási iroda részben azzal védekezett, hogy nem tehetnek arról, hogy nem esett hó, másrészt pedig azzal, hogy felajánlott egy másik pályát ingyen 2 órányi autóútra a pályaszállástól. Pert indítottunk az utazási irodával szemben, melyet körülbelül fél év pereskedés után a második tárgyaláson meg is nyertünk, mivel a bíróság kimondta, hogy Ügyfelünktől nem várható el az, hogy pályaszállás helyett naponta 4 órát autózzon egy másik pályára, továbbá ő sem tehet arról, hogy nem esett a hó, a bérlet ára visszajár.


Kategóriák: Utazás - Külföldi utazás, Fogyasztóvédelem - Garancia

Címkék: utazási iroda, kártérítés, utazási iroda felelőssége, utazás külföldre

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép