Ügyfélbeszámolók

Parkolás közben tették tönkre az autómat

Zsolnay Gábor, Budapest

Egyik nap, mikor kinéztem az ablakon, láttam amint egy autós, parkolás közben nekitolat gépjárművemnek, majd elhajt. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Társ a jogban

Napjainkban a KKV szektor vállalkozásai számtalan jogi kockázatnak vannak kitéve a lehető legkülönfélébb módokon. Aprónak tűnő nézeteltérésből is könnyen költséges per kerekedhet. Jellemző, hogy gyakran csak akkor veszik komolyan az őket fenyegető veszélyforrásokat, amikor már késő: a jogvita megtörtént. Akkor most hogyan is tovább?

A teljes történet


Kutya szaladt az autó elé

Ügyfelünk gépjárművével közlekedési balesetet szenvedett, mert egy kutya az autónak szaladt.

320.000 Ft kártérítés ügyfelünknekAz intézkedő rendőrség kiderítette, hogy ki a kutya gazdája. Ügyfelünk a kutyatulajdonossal, mint károkozóval szemben próbálta érvényesíteni a gépjárműben keletkezett kárt, amely 320.000 Ft értékű volt. A kutya gazdája vitatta a kár nagyságát és megtagadta a kár kifizetését. Társaságunk - Ügyfelünk ilyen típusú jogvédelmi biztosítási szerződése alapján -  független kárszakértőt kért fel, aki egyértelműen megállapította, hogy a gépjármű sérülése a baleset miatt következett be és a szerviz által kiadott javítási árajánlat teljesen korrekt. A D.A.S. jogásza a szakértői véleményre és a rendőrségi jegyzőkönyvre hivatkozva többször felszólította a károkozót a kár megfizetésére, eredménytelenül. Társaságunk ezért a bíróságra fizetési meghagyást nyújtott be, amely hatására a károkozó a teljes kárt megtérítette ügyfelünknek.


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési balesetek

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép