Ügyfélbeszámolók

Használt kerékpárt szállítottak ki Önnek?

Ügyfelünk 2017. februárjában biciklit vásárolt interneten keresztül. A biciklit futárszolgálat szállította házhoz, a csomagolása kívülről sértetlen volt. Ügyfelünk a csomagolás kibontása után észlelte, hogy a biciklin több helyen sérülések, karcolások vannak, az egyik fékpedál törött is volt, illetve a fékkarok végei is töröttek voltak.

A teljes történet

Esettanulmányok

Megfelelő kompenzáció

Ügyfelünk egy kismotor vezetőjeként idegenhibás közúti balesetet szenvedett. A balesetben eltörött a lába, így azonnali műtéti beavatkozásra volt szükség.

A teljes történet


Kötelező felelősségbiztosítás III.

Ügyfelünk személygépkocsijával egy körforgalomba éppen behajtani készült, amikor egy teherautó hátulról nekiütközött és autóját totálkárosra törte.

A károkozó a felelősségét a helyszínen kitöltött baleseti bejelentőn elismerte, és kérte, hogy ügyfelünk kárát a felelősségbiztosítójával rendezze. Ügyfelünk több alkalommal személyesen, telefonon, ill. levélben is kereste a károkozó felelősségbiztosítóját, ahol többször azt az ígéretet kapta, hogy csak idő kérdése és megtérítik a kárát.

Ehhez képest a baleset után mintegy 3 hónappal a biztosító levélben azt közölte ügyfelünkkel, hogy mivel véleményük szerint a káresemény baleseti jellege, illetve a bejelentett módon történő bekövetkezte nem igazolható, ezért a kár megtérítésére lehetőséget nem lát. Később - ügyvédi megkeresésre hivatkozva - a károkozó felelősségbiztosítója új indokokra (a kárt okozó teherautó tachográfkorongjának és menetlevelének a hiányára) hivatkozva ismételten elutasította a kárkifizetést. Társaságunk ekkor az ügy mielőbbi rendezése érdekében a Bírósághoz fordult. A felelősségbiztosító a kereseti kérelem beadása után azonnal peren kívüli egyezséget ajánlott fel, amelyet ügyfelünk - Társaságunk hozzájárulásával - elfogadott.


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési balesetek

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép