Mit és mennyit fizet a biztosító?

Két autó egymásnak ütközött.
Ügyfelünk 2019.02.11. napján idegenhibás közlekedési balesetet szenvedett. A másik fél kötelező gépjármű-felelősségbiztosítója Ügyfelünk gépjárművének megszemlézése után a jogalapot rendben találta, valamint megállapította, hogy a gépjármű gazdaságosan nem javítható meg. A gépjármű káridőponti értékét rendkívül alacsonyan, míg roncsértékét rendkívül magasan állapította meg.

Ügyfelünk időközben vásárolt egy másik gépjárművet, melynek átírási költségeit nem akarta megtéríteni a biztosító. Az ő képviseletében felszólító levélben kerestük meg a biztosítótársaságot, aki először nem kívánt álláspontján változtatni.

Ügyfelünk ekkor készíttetett egy úgynevezett EUROTAX értékelést, amellyel megállapíthatóvá vált, hogy a gépjármű káridőponti értéke jóval magasabb a biztosító által megállapított összegtől. A biztosítónak megküldtük az elkészített értékelést, s ennek hatására a biztosítótársaság változtatott álláspontján. Ezt követően megfizették Ügyfelünk részére a káridőponti érték különbözetéből eredő összeget, a roncs értékesítéséből befolyt bevétel és a biztosító által megállapított összeg különbözetét, valamint az új gépjármű átírásával kapcsolatos költségeket is.