Kiadott szabadság visszavonása

Egy férfi a bőröndjébe csomagol. Késésben van.
András egy jólmenő vállalat alkalmazottja. 40. születésnapja alkalmából felesége egy kéthetes kubai utazással ajándékozta meg. András nyomban jelezte is főnökének az örömhírt, a szabadság időpontját pedig lefixálták, dokumentálták. A tervek szerint vette kezdetét az utazás, majd jött a fekete leves. Kubába érve András azzal szembesült, munkáltatójától 7 nemfogadott hívást jelez a mobilja. Egy időközben érkezett üzenetben pedig a következő állt. „Szia András! Óriási a baj. 3 napos határidő mellett kell teljesítenünk a legújabb projektet. Nélküled nem fog menni, és elesünk a hatalmas profittól. Haza kell jönnöd! Ígérem, jóvá teszem. Hívj, ha tudsz!”. Mit tehet András az üzenetet olvasva? Valóban hazarendelheti a főnöke a várva várt útról? Munkajogi tanácsunkból kiderül.

A Munka Törvénykönyve kimondja, a munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén szakíthatja meg a megkezdett szabadságot. Valamennyi esetben tehát mérlegelni szükséges, más módon megoldható-e a helyettesítés, illetve a munkavállaló számára nem okoz-e aránytalan sérelmet. Ez azt jelenti, hogy nem járhat nagyobb sérelemmel a munkavállaló hazarendelése, mint amekkora kárt a cég szenvedne, ha a szabadságot nem szakítja meg. András esetében egy kubai kétszemélyes, kéthetes utazás a tét, a vállalat viszont egy közel 60 millió forintos üzlettől esik el a határidő mulasztása esetén. Mindezek mellett a főnök ragaszkodik a hazautazáshoz.

A vonatkozó jogszabály azt is kimondja, a munkáltató a szabadság kiadásának módosításával vagy a megszakítással összefüggésben felmerült kárát és költségeit köteles megfizetni alkalmazottja számára. Illetve a szabadság alatti tartózkodás helyéről, tárgyi ügyben Kubából, a budapesti munkahelyre, valamint a majdani visszautazással töltött idő nem számít bele a szabadságba.

Bár lógó orral, de András és felesége kénytelenek voltak az első járattal visszarepülni Magyarországra. A főnök biztosította őket afelől, amint véget ér a projekt, kitűzik a visszamenetel időpontját. Az új út költségeit természetesen a munkáltató állja, valamint megtéríti a megszakított vakáció miatt felmerült kiadásokat is. A repülőjegyektől a szállásdíjig. Ezen felül pedig sérelemdíjként költőpénzt is biztosított az új utazáshoz.

Bár az eset meglehetősen szélsőséges, kellőképpen szemlélteti a felek jogait és kötelezettségeit egy ilyen váratlan helyzet esetére.