Casco és totálkár

Két autó nagyon karambolozott.

Ügyfelünk gépjárműve egy balesetben totálkárosra tört. Mivel ügyfelünk rendelkezett CASCO biztosítással a biztosítótól kárfelvételt kért.

A biztosító kárszakértője azonban a kárfelvétel alkalmával hibás adatok alapján állapította meg a totálkár értékét, ami ezáltal nagymértékben eltért az ügyfelünk által reálisnak vélt értéktől. A kárszakértő számítását azzal magyarázta, hogy mivel a gépjárművet külföldről hozták be Magyarországra számos körülmény kideríthetetlen.

Ezért például nem a km-óra állását vette figyelembe (88.642 km), hanem egy általa számított óraállást, amely 100.000 km-rel több volt, továbbá ügyfelünket 4. tulajdonosként tüntette fel.Az ügyfelünk ekkor Társaságunktól kért segítséget. A D.A.S. független igazságügyi gépjárműszakértőt bízott meg azzal, hogy állapítsa meg a gépjármű reális totálkáros kárértékét. A szakértői vélemény 260.000 Ft-tal tért el a biztosító által kiszámított értéktől. A D.A.S. jogászának ez alapján peren kívül sikerült a kérdéses összeget a biztosítóval ügyfelünk számára megfizettetni.