Baleset pozitív végkifejlettel

Férfi ül az út szélén és fogja a fejét
Ügyfelünk idegenhibás közlekedési balesetet szenvedett, mikor az autójának és a mögötte lévő autónak nekicsapódott egy másik gépjármű.

A közlekedési balesetben Ügyfelünk 8 napon belül gyógyuló, kisebb sérüléseket szenvedett. A mögötte lévő, szintén sérült autóban azonban 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett a járművezetőnek. Ez utóbbi okán büntetőeljárás indult.

Ügyfelünk bejelentette kárigényét a károkozó kötelező-gépjárműfelelősségbiztosítójának, aki hamarosan megállapította, hogy Ügyfelünk közel 1 millió forint kártérítésre jogosult. A térítés jogalapját azonban a büntetőeljárás lezártáig nem látja tisztázottnak. Miután a káreseménytől számítva 1,5 év elteltével a büntetőeljárás még mindig folyamatban volt, fizetési meghagyásos eljárást indítottunk a biztosítóval szemben, mely ellentmondása következtében perré alakult.

Az ügyfél jogos igényének érvényesítése érdekében, a költségeket továbbra is vállalva, keresetet adtunk be, melyet a bíróság befogadott. Ezt követően kereste fel Társaságunkat az ellenérdekű fél biztosítója egyezségi ajánlatával, és így térítette meg ügyfelünk közel 1 millió forintos kárigényét.