Baleset – amikor a biztosító nem fizet

Egy ház aminek az ereszéről lógnak a jégcsapok.

Ügyfelünk a jeges, havas járdán munkavégzés közben elesett és lába olyan súlyosan megsérült, hogy műtéti beavatkozás vált szükségessé.

Ügyfelünk rendelkezett balesetbiztosítással, ezért a baleset után azonnal bejelentette azt biztosítójának, és megküldte az összes orvosi iratot. Ügyfelünk a balesetbiztosítási szerződési feltételeknek megfelelően írásban tájékoztatta a biztosítót a műtét szükségességéről is.

A biztosító a műtét előtt 2 nappal táviratban értesítette ügyfelünket, hogy megítélése szerint a műtétre nincs szükség. Így nem fizeti meg ügyfelünknek a biztosítási szerződése alapján járó pénzbeli térítést.

Ügyfelünk a biztosító állásfoglalásával nem értett egyet, ezért Társaságunkhoz fordult. Társaságunk jogásza a biztosítóval szemben peres eljárást indított. A kirendelt orvosszakértő kétséget kizáróan megállapította, hogy Ügyfelünk orvosi kezelése megfelelő volt. A műtéti beavatkozás hiányában a baleset miatt pedig nagyon súlyos, hosszú távú mozgáskorlátozottsággal kellett volna Ügyfelünknek számolnia, ezért a műtét szükséges volt.

A bíróság a szakértői vélemény alapján megítélte ügyfelünknek a balesetbiztosítás alapján neki járó pénzbeli szolgáltatásokat és azok törvényes késedelmi kamatát is.