A menyasszonyi ruha esete

Ügyfelünk tervezett esküvőjére és lakodalmára idén júniusában került volna sor. Tekintettel arra, hogy a jelenleg irányadó szabályok értelmében, a szertartást meg lehet tartani, a polgári esküvő megtartása mellett döntöttek, azonban a lakodalmat nem kívánták megrendezni, mely okán az esküvői ruhára nem tartottak igényt.

E döntésétől vezérelve, a menyasszony felvette a kapcsolatot a ruhakölcsönzővel, ahol a korábban megfizetett 100.000.- Ft foglalót nem fizették vissza. Miután Ügyfelünk és az ellenérdekű fél a kérdést illetően nem tudtak megegyezni, biztosítottunk Társaságunk segítségét kérte, az összeg visszaszerzésében.

A szerződés feltételeit áttekintve szembetűnő hiányosság volt, hogy az nem tartalmazta a bérleti díjat, illetve a foglaló összegére vonatkozó mezőt nem töltötték ki, mely alapján felszólító levelet küldtünk a ruhakölcsönzőnek, hogy 8 napon belül fizessék vissza ügyfelünk számára az átadott összeget. A levél kézbesítését követően, a szalon üzletvezetőjével történt külön telefonos egyeztetés alapján, a megfizetett 100.000,- Ft-ot aznap délután visszautalták Ügyfelünknek.