Ügyfélbeszámolók

Nem fizetik vissza a termék vételárát? Mit tehet?

Ügyfelünk interneten vásárolt egy televíziókészüléket. A kiszállítás napján azonban munkahelyéről  sajnos elbocsátották. A változás miatt úgy döntött, mégsem engedheti meg magának az új TV-t, így a jogszabályok szerinti 14 napos, indokolási kötelezettség nélküli elállási jogával élt. A TV-t visszaküldte, azonban hiába várta a vételár visszautalását. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Mennyi lesz az útdíj?

Ügyfelünk tehergépjárműje Svájcban közlekedett, melynek során az útdíjjal kapcsolatos költségeket egy Shell útdíj fizetésre alkalmas kártyán keresztül rendezték. Sajnos Ügyfelünk tévesen adta meg Svájcba való belépésekor a szükséges adatokat, így jóval nagyobb kilométer állást gépelt be a terminálba.

A teljes történet


Nyeremény telefon

Ügyfelünk kisfia, 2015. év folyamán a PontVelem programban kiváló eredménye jutalmául egy Samsung Galaxy S3 Neo telefont kapott. A telefon többször is meghibásodott, így a Samsung Ügyfélszolgálata javasolta a készülék bevizsgálását a gyakori hibákra tekintettel. A vizsgálat során kiderült, hogy nem javítható és csereutalványt javasoltak, melyet azonban számla hiányában nem tudtak beváltani. 

Ügyfeleink hiába fordultak segítségért az Ügyfélszolgálathoz, hónapokon keresztül az aktuális ügyintéző próbált kibújni az érdemi munkavégzés alól. Ügyfelünk türelmét kérve és későbbi tájékoztatást ígérve, csak hosszú hónapok után sikerült érdemi javaslattal megkeresniük Ügyfelünket és felajánlani egy ugyanolyan, majd egy magasabb kategóriájú készüléket. Ügyfelünk az ajánlatot örömmel elfogadta, mert két hónap után már szeretett volna telefonhoz jutni. A kézhez vett telefon azonban ismételten csalódást okozott, ugyanis egy használt, karcos készüléket küldtek, hiányos dobozban (egyedül töltő volt mellette), jótállási jegy nélkül. Bár Ügyfelünk haladéktalanul hangot adott elégedetlenségének, ügyfélszolgálatukon reagált, ahol ismét nem tudott eredményt elérni, az ügyintéző írásbeli bejelentést javasolt. Az e-mailre érdemben nem válaszoltak, egyértelmű tartalmát sikerült félreérteniük, majd közölte Ügyfelünk, hogy a megküldött telefont minőségi hibájára tekintettel nem hajlandó elfogadni. Az ügyfélszolgálatos kolléga türelmet kért és 3 napon belüli választ ígért, azonban a cégtől ismét senki nem jelentkezett. Ekkor lépett be Társaságunk az ügybe és Ügyfelünk képviseletében felszólítottuk a Samsung Zrt-t a jogszabály szerinti teljesítésre. Levelünk kézhezvételét követően haladéktalanul egy vadonatúj készüléket postáztak ki Ügyfelünknek, érvényes jótállással és jótállási jeggyel.


Kategóriák:

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép