Egyéb

Csalók hálójában

Csalók hálójában
Tamás tetőfelújításra adta fejét, a megfelelő szakember megtalálása érdekében hirdetést adott fel. Hamarosan jelentkezett nála egy kivitelező vállalkozás, gyors és ingyenes felmérést ígértek, melyre hamarosan sor is került. A helyszíni felmérés során maga az ügyvezető járt el, körültekintő és udvarias volt, azonnal megnyerte Tamást magának. Sor került a szerződés aláírására, mely tartalmazta az előleg összegét is. Az ügyvezető jelezte, a munkának rövid határidőn belül neki tudnak kezdeni, ennek feltétele az előleg átutalása.
Pozitív terhességi teszt
Ügyfelünk a napokban azzal kapcsolatban kereste fel Társaságunkat, hogy férjével belevágnak a lombikprogramba. Aggódalommal tölti el őket azonban, hogy a munkáltatója részéről milyen támogatást, kedvezményt igényelhet, valamint mit köteles biztosítani részére a munkáltatója. A lombikprogram széles körű elterjedése okán összeszedtük azokat a legfontosabb tudnivalókat, melyeket alappal kérhet a lombikprogramban részt vevő munkavállalók a munkáltatójuktól.
A gyakorlatban sokszor előfordul, hogy a követelés jogosultja azért nem tudja behajtani a jogos, végrehajtható okiraton alapuló követelését, mert az adós minden értékesíthető vagyontárgyától megszabadult. Van különbség azonban, hogy az adós rosszhiszeműen idegeníti el az értékes vagyontárgyait, vagy ellenérték fejében adja el lakását, autóját, hogy a bevételből kielégítse a hitelező követelését. Mit tehet a hitelező, ha nem maradt vagyon, és a követelés kielégítetlen maradt? Jelen cikkben a fedezetelvonó ügyletekről írunk röviden.
Szomszédok veszekednek a kerítésnél
A motoros fűkasza, hangosan bömböltetett zene, nem lekapcsolt riasztó: vége-hossza nincs azoknak a zajkeltő tevékenységeknek, amelyekkel a szomszédok megkeseríthetik egymás pihenését. Mit tehetünk, ha rendszeres szomszédaink csendháborítása?
Gyermekétkeztetési kedvezmények
Bár még nyár van, azonban nemsokára várható a tanévkezdés, mind az iskolákban, mind pedig az óvodákban. Mostani cikkünkben az étkeztetés kapcsán 2020-ban igénybe vehető támogatásokról lesz szó.

Horgászjegyet a gyermeknek!

apa és fia horgásznak
A mai gyerekek szülei korosztályában is örök kedvenc Nagy Ho-Ho-Ho horgász csak vállára csapta a horgászbotját, és már indult is. Nekünk mi a teendőnk akkor, ha gyermekünk is kedvet kap a horgászathoz? Felnőttként az engedély megszerzése vizsgához és egyesületi tagsághoz kötött, gyermekek esetében sokkal egyszerűbb a helyzet.
nő tüsszent a parlagfűtől
Egyes becslések szerint körülbelül kétmillió allergiás ember él Magyarországon, bár számuk nehezen határozható meg, hiszen sokan közülük nem kerülnek be az egészségügyi ellátórendszerbe. Az bizonyos, hogy Magyarországon is rendkívül sokan szenvednek a parlagfű-allergiától. Éppen ezért már régóta létezik jogi szabályozás, amely előírja, hogy a parlagfű elleni védekezés nem csak az állam, az önkormányzatok, hanem a magánszemélyek feladata is.

Telefonon kötött szerződés

Telefon és kéz
Több céges Ügyfelünk azzal a kérdéssel kereste fel Társaságunkat, hogy a részükre telefon keresztül ismertetett szolgáltatásnyújtás meghallgatása eredményezhet-e szolgáltatás megrendelést, kötelesek-e kifizetni a részükre később kiállított számlát.

Az üdülő rejtélyes esete

Férfi fogja a fejét a számla láttán
Talán sokan egyetértünk azzal, hogy kevés dolog tudja felvenni a versenyt a nyári időszakban egy kis üdülővel, ahova elmenekülhetünk a hőség és a város zaja elől. Így gondolta Károly is, aki egy kevésbé népszerű, eldugott település mellett vásárolt hétvégi házat, hogy olykor kizökkenjen a mindennapok monotonitásából. Egy szezon előtt azonban kellemetlen meglepetés várta.
Óvonéni játszik a gyerekekkel az óvodában
Melyik az az óvoda, amelynek kötelező a gyermeket felvennie? Mi az eljárás eljárás túljelentkezés esetén? Megválaszthatja a szülő az óvodai csoportot? Jelen cikkünkben többek között ezekre a kérdésekre adunk választ.