Ügyfélbeszámolók

Sérült mikrohullámú sütő

Ügyfelünk interneten keresztül mikrohullámú sütőt vásárolt egy nagy internetes áruházból. A terméket futárszolgálattal szállították ki. A termék csomagolásának kibontása után észlelte, hogy a sütő oldallemeze benyomódott, annak kerete is deformálódott. Ügyfelünk nem kívánta használni a hibás terméket, ezért megkereste az eladót és a futárszolgálatot is, azonban mindkét helyen elutasították igényét.

A teljes történet

Esettanulmányok

Rejtett hiba

Ügyfelünk használt gépjárművet vásárolt egy autókereskedőtől. A gépjármű leírásában kifogástalan állapotot, gyári fényezést írtak. Ügyfelünk az autó megtekintése során nem vett észre olyan sérülést, amely szabad szemmel látható lett volna. 

A teljes történet


Autóbérlés dupla áron?

Ügyfelünk tavaly télen külföldre utazott egy utazási irodán keresztül, ahol az iroda alkalmazottja javaslatára megrendelt egy kinti autóbérlési szolgáltatást is.

Azonban, amikor kiérkezett a helyszínre, az utazási iroda partnerei arról tájékoztatták, hogy még további, igen jelentős összeget kell megfizetnie, ha valóban bérbe akarja venni a megrendelt gépjárművet. Ügyfelünk nem tehetett mást, mint kifizetette a megjelölt összeget. Hazaérvén, azon nyomban felkereste az utazási irodát, hogy visszakövetelje tőlük a jogtalanul kifizettetett pénzt. Amikor az utazási iroda elzárkózott ettől, ekkor keresett fel Ügyfelünk bennünket problémájával. Egy levelet küldtünk az utazási irodának, amire szinte azonnal válaszoltak. A D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. levele megtette a hatását: az utazási iroda megígérte, hogy egy napon belül kifizetik Ügyfelünknek a követelt összeget.


Kategóriák: Utazás - Külföldi utazás

Címkék: biztosítás, utazási iroda, kártérítés, utazási iroda felelőssége, utazás külföldre, autó, bérelt autó

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép