Társ a jogban

Napjainkban a KKV szektor vállalkozásai számtalan jogi kockázatnak vannak kitéve a lehető legkülönfélébb módokon. Aprónak tűnő nézeteltérésből is könnyen költséges per kerekedhet. Jellemző, hogy gyakran csak akkor veszik komolyan az őket fenyegető veszélyforrásokat, amikor már késő: a jogvita megtörtént. Akkor most hogyan is tovább?

"Ügyfelünk, mint munkáltató létszámleépítést alkalmazott, ennek keretében kénytelen volt megválni néhány alkalmazottjától. A létszámleépítéssel érintett munkavállalók munkaviszonyát rendes felmondással szüntette meg. Néhány munkavállaló nem értett egyet az intézkedéssel, ezért a rendes felmondást jogellenességre hivatkozva megtámadta az illetékes munkaügyi bíróság előtt. Társaságunk a JogTárs JogSzerviz jogvédelmi biztosítás keretében az ügyfelet, mint munkáltatót jogi képviselettel, és valamennyi eljárási költség fedezésével segítette az eljárásban, amely végül sikerrel zárult, a munkavállaló keresetét a munkaügyi bíróság elutasította."

A fenti esetből is látható, hogy ma egy szakértő "társ" nélkül senkinek nem könnyű eligazodni a jog útvesztőjében. A D.A.S. egyik legújabb termékéről kérdeztük Veress Zoltánt, a JogTárs JogSzerviz egyik értékesítés-támogatóját.

Miért ajánlanád a D.A.S. JogSzerviz céges jogvédelmi termékét, a JogTársat?

"Elsősorban azért, mert külföldi tapasztalatok alapján, de a magyar KKV szektor sajátosságait figyelembe véve fejlesztettük ki a JogTárs JogSzervizt, amely kifejezetten vállalkozások számára készült. Ma Magyarországon csak a D.A.S. kínál céges jogvédelmi biztosítást. A magyar piacon jelenleg nincs más, aki hasonló jogi hátteret tudna biztosítani."

Mitől jobb egy JogTárs, mint egy saját jogász?

"Először is, a JogTárs minden nap minden órájában az ügyfél rendelkezésére áll. Nincs több kifogás, nincs több kikapcsolt mobiltelefon vagy hangposta. A JogTárs JogSzerviz bármikor elérhető. Másrészt, egy ügyvéd általában egy jogi területnek a szakértője – lehet, hogy épp a büntetőjoghoz ért, netán vállalati szerződésekben van otthon a cég jogásza, vagy van, aki munkajogban tett szert nagyobb tapasztalatokra. Ám, akinek Jogtárs biztosítása van, egy sor specializálódott szakértőt tudhat a háta mögött. Egy nagy tapasztalattal rendelkező cég áll majd vállalkozása mögött és képviseli őt akár Európa-szerte. Itt ki is térnék még arra, hogy a JogTárs hatálya Európára is kiterjed bizonyos elemek kapcsán, ebben a pontban is jóval többet nyújt, mint egy saját jogász. Végül, de nem utolsósorban érdemes költségszempontból is utánagondolni a különbségeknek."