GYED, GYES és GYET – Munka mellett is kaphatom?

Egy világos hajú nő a gyerekét eteti a konyhában.
Hatályos jogunk több formában támogatja a gyermekvállalást és gyermekgondozást. A legismertebb ellátások a gyermekgondozási díj (GYED), a gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) és a gyermeknevelési támogatás (GYET). De vajon végezhetünk-e munkát ilyen ellátások mellett?

A GYED folyósítására az a biztosított szülő jogosult, aki meghatározott biztosítási előzménnyel rendelkezik, és a gyermeket saját háztartásában neveli. Az ellátás a gyermek második életévének betöltéséig jár.

Tekintettel arra, hogy a Munka Törvénykönyve értelmében a szülő nőt 24 hét szülési szabadság illeti meg, ennek lejártát követően az anya ismét visszatérhet a munka világába, a GYED folyósítását ez nem fogja befolyásolni. A GYED nem összetévesztendő a csecsemőgondozási díjjal (CSED), mely az anyát a szülési szabadság tartamára illeti meg!

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szülési szabadság, illetőleg a gyermekgondozás céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság tartama alatt az anya felmondási védelem alatt áll, azonban, amennyiben ismételten munkába áll, ezt a biztonságos státuszt elveszíti.

A GYES elsődlegesen azon szülők ellátása, aki a gyermeket saját háztartásban neveli, folyósítása a gyermek harmadik életévének betöltéséig történik. Az ebben részesülő személy keresőtevékenységet a gyermek féléves koráig nem folytathat.

A GYET azt a szülőt, illetve gyámot illeti meg, aki saját háztartásában három vagy több kiskorú gyermeket nevel. Az ellátás a legfiatalabb gyermek harmadik életévének betöltésétől nyolcadik életévének betöltéséig jár. Az ebben részesülő személy keresőtevékenységet maximum heti harminc órában folytathat, vagy időkorlátozás nélkül, ha kizárólag otthoni munkavégzésre kerül sor.