Fizeti a balesetbiztosítást? És használná is?

Ügyfelünk balesetbiztosítással rendelkezett egy hazai nagy biztosítótársaságnál. A biztosítás kiterjedt a balesetből eredő rokkantságra is.

Később Ügyfelünket három különböző betegsége miatt leszázalékolták, melyből az egyik baleseti eredetű volt. Ügyfelünk bejelentette az eseményt a biztosítótársaság felé, azonban bejelentését elutasította a biztosító, mondván, hogy ügyfelünk rokkantsága nem baleseti eredetű.

Ügyfelünk képviseletében Társaságunk felszólította a biztosítót a szolgáltatási összeg megfizetésére. Felszólító levelünkben kifejtettük, hogy ügyfelünk három betegségéből az egyikről az orvosi szakirodalom egyértelműen kimondja, hogy az rendszerint balesetek következtében alakul ki. A biztosítótársaság ezt követően a betegség baleseti eredetét ugyan már nem vitatta, azonban saját orvos szakértőjével vizsgáltatta meg az ügy körülményeit. Ezt követően felajánlották Ügyfelünk számára az ilyen esetekben megtérítendő legalacsonyabb szolgáltatási összeget.

Társaságunk ekkor újabb levelet írt a biztosítónak, melyben kifejtettük, hogy a három betegségből épp a baleseti eredetű az, amelyik a legnagyobb mértékben járult hozzá ügyfelünk leszázalékolásához. Ezt egyértelművé teszik a betegség körülményei, valamint a másik két betegséghez való viszonyulása. A biztosítótársaság ezt követően ismét felülvizsgálta az ügy körülményeit, és végül kifizették a reális szolgáltatási összeget Ügyfelünk részére.