Ügyfélbeszámolók

A győztes meccs

Gerlai Árpád

A 2006-os labdarúgó világbajnokság egyik mérkőzését néztem meg a helyszínen, a müncheni stadionban. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Tönkrement gyerekcipő – „nem megfelelő használat???”

Ügyfelünk a gyermekének cipőt vásárolt, majd 4 hónap használat után a bélés belülről kiszakadt. 

A teljes történet


Rejtett hiba

Ügyfelünk használt gépjárművet vásárolt egy autókereskedőtől. A gépjármű leírásában kifogástalan állapotot, gyári fényezést írtak. Ügyfelünk az autó megtekintése során nem vett észre olyan sérülést, amely szabad szemmel látható lett volna. 

A gépjárművet egy hivatalos márkaszervizben is bevizsgálták, ahol igazolták a gyári fényezést. Ezzel szemben az Ügyfelünk által felkért szakember megállapította, hogy az autó korábban át lett festve, mivel törött volt, gyári fényezésről szó sincs. Erre a vizsgálatra hivatkozva ügyfelünk elállt a vételtől és visszakövetelte a korábban megfizetett foglaló kétszeres összegét (vagyis ami ilyen esetben őt jogszerűen megilleti), ám az autókereskedés ennek megfizetését megtagadta. Ügyfelünk megbízásából az első felszólító levél után fizetési meghagyásos eljárást indítottunk, mely a kötelezett ellentmondása hiányában jogerőre emelkedett, így a követelés végrehajthatóvá vált.


Kategóriák:

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép