Ügyfélbeszámolók

Problémás casco

Szalay András, Érd

2004. július 21-én betörtek lakásunk garázsába, ahonnan eltulajdonították a motorkerékpáromat.

A teljes történet

Esettanulmányok

Apró betűs rész!

Ügyfelünk és neje szóban egyeztek meg egy ingatlanközvetítő irodával a hirdetés feltételeiben. 

A teljes történet


Kapok végkielégítést 7 év munkaviszony után?

Ügyfelünk 2010 óta állt alkalmazásban egy nagy multinacionális vállalatnál. Munkájára soha nem volt panasz, azonban a cég átszervezte tevékenységét, és a továbbiakban nem tudta foglalkoztatni Ügyfelünket, ezért felmondott neki.

A törvényben rögzített határidőn belül a volt munkáltató kifizette az elmaradt munkabért, azonban végkielégítést nem kívánt fizetni Ügyfelünknek. Arra hivatkozott, hogy Ügyfelünk nem rendelkezik legalább három éve fennálló folyamatos munkaviszonnyal. Megállapítottuk, hogy Ügyfelünk valóban több munkaszerződéssel rendelkezik az elmúlt 7 éves időszakból, és a munkaszerződéseken valóban eltérő cégnevek szerepeltek. Ennek ellenére Ügyfelünk valójában csak egy telephelyen végzett munkát 7 éven keresztül. Álláspontunk szerint emiatt Ügyfelünk részére járt volna végkielégítés. Jogi okfejtésünket levélben megküldtük a cégnek, majd néhány levélváltás után Ügyfelünknek megfizették a neki járó végkielégítés összegét.


Kategóriák: Munkajog

Tovább az Ügyfélbeszámolók oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép