Rendszám-razzia Budapesten!

Egy villamos halad a Duna rakpartján.

Mint a médiából már értesülhettek róla kedves Ügyfeleink, a rendőrség szeptember közepéig rendszám-razziát tart Budapesten.

Az egyhónapos ellenőrzés során a rendszám nélkül közlekedő autósokat és motorosokat próbálják kiszűrni a rendőrök. Gyakran megfigyelhető – különösen luxuskocsiknál – hogy előre nem helyezik fel a rendszámtáblát. 

Fontos leszögeznünk, hogy ez Magyarországon a KRESZ szabályai szerint nem megengedett és szabálysértésnek minősül. Ugyanis a gépkocsik csak két (elől-hátul felszerelt) rendszámmal közlekedhetnek.

20-30 ezer forintos bírságra számíthat az, aki rendszámát felhajtva, eltakarva, illetve anélkül vesz részt a közúti közlekedésben. Aki ugyanis egyéni azonosító jelet megváltoztat, eltüntet, átalakít vagy meghamisít, az a jogszabály szerint közlekedési bűncselekményt követ el. A papírból pótolt rendszámtábla sem jogszerű, hiszen itt egyértelmű, hogy a rendszámtábla nem felel meg az előírásoknak. Sőt még meg is hamisította azt – az ablakba helyezett rendszám sem jelent megoldást.

Sajnos, mivel számtalan motoros és autós a rendszámtábla fel-leszerelésével próbálja kijátszani a rendőrségi sebességmérő készülékeket, illetve az autópályák matricaellenőrző kameráit, nem feltétlenül számíthatunk az intézkedő rendőrök jóindulatára. Indulás előtt mindenesetre ellenőrizze gépjárművét, legyen az autó vagy motor; hiszen az Ön kötelessége és felelőssége, hogy gépjárműve az előírásoknak megfelelő állapotban vegyen részt a közúti közlekedésben és ebbe a rendszámtáblák megléte is beletartozik!