Letört visszapillantó tükör – Ki a felelős?

A képen egy autó visszapillantó tükrét látjuk letörve.
Ügyfelünk esős időben kétirányú úton közlekedett, amelynek mindkét oldalán járművek parkoltak. A szemből érkező jármű vezetője úgy vélte, hogy még elfér Ügyfelünk járműve mellett, de rosszul mérte fel a közlekedési helyzetet, és a járművek oldala összeért, tükreik letörtek. A jármű vezetője a helyszínen elismerte a felelősségét, később azonban megváltoztatta az álláspontját, és egy olyan történetet talált ki, ami alapján nem is ő, hanem Ügyfelünk okozta a balesetet.

Mivel a balesetnek nem volt külső szemtanúja, és felvétel sem készült, ezért csupán a két járművezető előadása állt szemben egymással. Természetesen a másik fél biztosítója nem kívánt helytállni, még akként sem, hogy ügyfelünk a kárigényét 50%-ra mérsékelte a megegyezés érdekében.

Az ügyben Ügyfelünk a segítségünkkel igazságügyi műszaki szakértői véleményt készíttetett, amely azt igazolta, hogy a baleset megtörténhetett az ügyfelünk által előadott módon. Ezt követően peres úton érvényesítettük a kárigényt, ami végül sikert hozott, és a keresetnek teljes mértékben helyt adott a bíróság. A perköltség összege csaknem elérte a követelés összegét, de ezt nem Ügyfelünknek kellett előlegeznie, az eljárás végén ennek megtérítése is a biztosítóra hárult.