Segítség! Költözünk! Milyen sorsra jut a tv-, internet előfizetés?

Két költöztető férfi elvisz egy tévét.
Egy költözés igen gyakran teremt stresszes helyzeteket. Rengeteg szervezéssel, pakolással, intézkedéssel jár. Arról nem is beszélve, vannak olyan az ingatlanhoz tartozó szerződések, melyek egy adott telekommunikációs szolgáltatóhoz kötődnek, és például hűségidő is köti az előfizetőt. Mint mindig, e témában is érdemes előbb utánajárnunk a lehetőségeknek. Így elkerülhetjük az „utólag könnyű okosnak lenni” kijelentéseket.

A hűségidős internetes, televíziós előfizetői szerződések valamennyi esetben kedvezményekkel kecsegtetnek. Az alacsonyabb díjért cserébe azonban vállalnunk kell, hogy egy két, vagy akár három éven át nem váltunk előfizetői csomagot. Win-win helyzetnek is hívhatjuk, hiszen mindkét fél számára előnyökkel jár. Az élet azonban hozhat nem várt eseményeket. A vállalt hűségidő alatt megtalálhatjuk álmaink otthonát, de sajnos az is előfordulhat, hogy anyagi megfontolásból kényszerülünk szeretett házunk elhagyására.

Milyen hátránnyal járhat a hűségidő alatti szerződésbontás?

Ha a hűségidős előfizetői szerződést a határozott idő letelte előtt mondjuk fel, sajnos kötbérfizetésre kötelezhet a szolgáltató az általunk aláírt szerződés feltételei alapján.

A szerződés is költözhet velem?

A szolgáltatók többsége rugalmasan áll e kérdéshez. Ha az új ingatlan a szolgáltató kiépített területére esik, a lakcím módosítására minden további nélkül van lehetőség.

Mi történik akkor, ha az új ingatlan területén nincs kiépített technikai rendszere a szolgáltatónak?

E téma kapcsán talán ez a kérdés a legfontosabb. Egyes szolgáltatók igényt tartanak a kötbérre, míg mások elengedik azt, ha a szolgáltatás igénybevétele kizárólag ezen okból meghiúsul. Ezért nagyon fontos előre látni, és egy többéves hűségidő vállalása előtt tájékozódni, milyen következményekkel járhat a szerződés fenti okból történő ellehetetlenülése.