Egyirányúsított utca

Egy balra kanyarodó tábla.

Ügyfelünk azzal kereste fel Társaságunkat, hogy az utcát, melyben a lakóhelyéül szolgáló ingatlan található, az önkormányzat egyirányúvá nyilvánította. A változtatás az utcában működő óvodába járó gyermekek szüleinek nyomatékos kérésére történt. 

Ügyfelünk ingatlana mellett egy mellékutca keresztezte az egyirányúsított szakaszt, mely lehetőséget biztosított az elhaladó autósoknak a megfordulásra, ez azonban jelentős mértékben megnövelte a forgalmat, így Ügyfelünk otthona zajosabb és szennyezettebb lett. Ügyfelünk nehezményezte továbbá, hogy a település forgalmában végrehajtott változtatást a lakosság véleményének kikérése nélkül vezették be.

Társaságunk a fenti okok megjelölésével megkereste az önkormányzatot, kiemelve az óvodába járó gyermekek biztonsága védelmének fontosságát, és javaslatot téve olyan forgalmi változtatási módszerekre, melyek ezt a célt és Ügyfelünk érdekét egyaránt szolgálja, védi. Az önkormányzat hamarosan lakossági fórumot hívott össze, melynek eredményeként végül az egyirányúsítást megszüntette.