Álláskeresési járadék, avagy munkanélküliség esetére járó ellátás

Egy fiatal nő állásinterjún van. Kezet fog az egyik interjúztatóval.
Mindenki életében adódhat olyan sajnálatos esemény, melynek során munkaviszonya megszűnik, ugyanakkor nincs lehetősége rövid időn belül elhelyezkedni. Némi kapaszkodót jelenthet az álláskeresési járadék folyósítása. Ennek részleteit ismertetjük.

Munkanélküliség esetére az állami szociális háló egyik pillére lehet az álláskeresési járadék folyósítása. Ez jóval szűkebb juttatást jelenthet az érintettek számára, mint korábban a munkanélküli segély. A jogosultságnak meghatározott, törvényben lefektetett feltételei vannak.

Így álláskeresési járadék azt a személyt illeti meg, akit álláskeresőként az érintett hivatal nyilvántartásba vett, a regisztrálását megelőző 3 éven belül legalább 360 nap jogosultsági idővel rendelkezik, valamint munkát szeretne vállalni, de az önálló álláskeresése nem vezetett eredményre és a hivatal sem tud számára megfelelő munkahelyet felajánlani.

A fentiek alapján több részlet pontosítása szükséges. Eszerint meg kell határozni azt, hogy mi minősül jogosultsági időnek. Alapvetően, a munkaviszonyban, közfoglalkoztatási jogviszonyban, vagy egyéni, illetve társasvállalkozói tevékenyégben töltött idő számít ebbe bele. A lényeg a járulékfizetésen van.

Ugyanakkor arra is tekintettel kell lenni, hogy a jogosultsági időbe nem számít bele a 30 napot meghaladó fizetés nélküli szabadság időtartama. A jó hír az, hogy a GYED, GYES, vagy a 12 évesnél fiatalabb beteg gyermek otthoni ápolása, a hozzátartozó ápolása, illetve az önkéntes tartalékos, tényleges katonai szolgálatteljesítés időtartama beleszámít a jogosultsági időbe, akkor is, ha a 30 napot meghaladja.

A második tisztázandó kör, hogy vajon mi minősül megfelelő munkahely felajánlásnak. A törvény szerint akkor megfelelő a felajánlott munkahely, amennyiben az érintett személy egészségi állapotának megfelel, a várható kereset eléri az álláskeresési járadék, illetve a minimálbér összegét, valamint a foglalkoztatásra munkaviszony keretében kerül sor. Még egy feltétele van a megfelelő munkahelynek: a munkahely és a lakóhely között naponta történő ingázás nem haladhatja meg a 3 órát, míg a 10 éven aluli gyermeket nevelő szülő esetében nem haladhatja meg a 2 órát.

Az álláskeresési járadék legfeljebb a kérelem előterjesztésének napjával folyósítható. A folyósítás időtartama pedig maximum 90 nap. Tehát, az álláskeresési járadék mindösszesen egy időszakos megoldást jelenthet az érintettek számára.