Viharkár és szövődményeik

Ügyfelünk lakóházában a szeszélyes nyári időjárás komoly károkat okozott: egy augusztusi viharos erejű szél nem csupán a tetőt, de a villanyvezetéket is számottevően megrongálta.

A villamosenergia szolgáltató két munkatársa egybehangzóan állította, hogy a teljes vezeték cseréje és új mérőóra létesítése elengedhetetlen, egyebekben a károsodás nem helyreállítható és a biztonságos áramellátás nem garantálható.

Ügyfelünk a károkat a lakásbiztosítónak bejelentette, akik azonban csupán a tető rendezésének költségeit térítették meg arra hivatkozva, hogy Ügyfelünk nem igazolta a villamoshálózati átalakítások indokoltságát.

Ezt követően Társaságunk felvette a kapcsolatot a biztosítóval, s kifejtette, hogy a munkálatok indokoltsága alátámasztott, erre tekintettel pedig a biztosító köteles a szerződésben meghatározott szolgáltatást teljesíteni. A biztosító ezt követően a kárügyet felülvizsgálta, s a hálózati munkálatokkal kapcsolatos, addig rendezetlen költségeket megfizette az Ügyfél részére.

Bejegyzés adatai

dr. Heinrich Renáta fényképe

Szerző: dr. Heinrich Renáta

jogi előadó

Diplomáját 2016-ban szerezte meg az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, majd rövid ügyvédjelölti pályafutás után októberben a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt-nél helyezkedett el. Szívügye elsősorban a munka- és szociális jog, emellett érdeklődik a peren kívüli alternatív vitarendezés és a kommunikáció iránt is. Célja, hogy a jogi tudást közérthetően és életszerűen oszthassa meg másokkal, és minden relációban a gyengébb felet segíthesse.

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen
visszahívást!

A cikk utolsó frissítésének időpontja: ( 1 éve )

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!