Parkolójegy mizéria

Ügyfelünk leparkolt egy fizetési övezetbe sorolt utcában, majd rögtön elsétált a legközelebbi automatához jegyet vásárolni.

Ott az előtte sorba álló jegyváltókat türelmesen kivárva megváltotta a parkolójegyét. Autójához visszatérve azonban Ügyfelünk arra lett figyelmes, hogy a parkoló ellenőr éppen büntetést szab ki a részére, parkolójegy hiányára hivatkozva. Sajnos hiába jelezte az ellenőr részére, hogy éppen jegyet váltott, továbbá, hogy az autó leállítását követően rögtön elindult az automatához, a parkoló ellenőr nem tágított, és vállvonással kiszabta a pótdíjat.

A parkoló őrnek minden alkalommal köteles meggyőződnie a pótdíj kiszabását megelőzően arról, hogy a legközelebbi parkoló automatánál senki nem vált jegyet. Ha látja azonban, hogy sorban állnak a gép előtt, vagy épp valaki megváltja a jegyét, köteles megvárni az illetőt. Mivel a jegy megváltása és a pótdíj kiszabása között egy perc eltérés volt, ez önmagában igazolta, hogy a parkoló őr nem megfelelően járt el, továbbá, hogy a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket megsértve szabta ki a pótdíjat.

Ügyfelünk személyes ügyintézése azonban eredményre nem vezetett, így Társaságunk felszólító levéllel fordult az illetékes Önkormányzathoz, akik ennek hatására a hibájukat elismerték, és a követelést elengedték.