A vonatkozó jogszabály számos fogalommal operál, ennek keretében meghatározza azt a maximálisan megengedhető hőmérsékletet korrigált értékként, mely elfogadható a zárt térben foglalkoztatottak számára, a munka jellegétől függően. Szabadtéri munkavégzés esetén a hőmérséklet ugyan nem befolyásolható, de a munkáltatónak törekednie kell arra, hogy minimalizálja a károsító tényezőket. Például szélsőséges esetekben gyakoribb váltásokkal kell megoldania a munkavégzést, hogy kevesebb ideig tartózkodjanak a déli órákban napon a munkavállalók, erre azonban konkrét szabály nincs.
Fontos, hogy szélsőséges hőmérséklet esetén az ívóvíz szükségletről is gondoskodni szükséges: a folyadékbevitelt 14-16 fokos ivóvízzel szükséges megoldani. A védőitalt igény szerint, de legalább fél óránként biztosítani kell! Óránként továbbá legalább öt, de legfeljebb tíz perces pihenőidőt is szükséges beiktatni.
Bár sok helyen és munkakörben problémát okozhat, a munkavédelmi ruházat és az egyenruha elhagyhatóságáról a jogszabály külön nem rendelkezik, így sajnos nem ritka, hogy „egyensúlyozni” szükséges a két kockázat (a magas hőmérséklet miatti megterhelés és az adott tevékenységre általában jellemző rizikók) között.
Munkáltatóként mindig fordítsunk tehát kiemelt figyelmet dolgozóink védelmére, hogy együttműködésünk minél tovább, egészséges keretek közt állhasson fenn!