Megint segítettünk – ingyenes jogi fórum a földrengés károsultjainak

Sokan tapasztalták már, hogy milyen kiszolgáltatott érzés, ha nem tudják, hogyan érvényesíthetik jogainkat. A D.A.S. szerint túl sokan. Sokszor hallhatunk mindenféle rémtörténetet arról, hogy milyen nehéz a jog útvesztőjéből kitalálni. Csakhogy ezek nem kitalált történetek, hanem valós emberek valós problémái.

A D.A.S., Európa első számú jogvédelmi szervezete – a társadalmi felelősségvállalás jegyében – 2011-ben folytatja országos jogi felvilágosító fórumsorozatát. Ennek keretében múlt héten Oroszlányban és Vértessomlón jártunk, ahol egy ingyenes fórum keretében szakértőink a 2011. január végi földrengés károsultjainak adtak ingyenes jogi tanácsot.

Dr. Burján Zsuzsanna és dr. Fésű Gizella, a D.A.S. jogászai nem csak szakértelmükkel, de empatikus hozzáállásukkal is jelentős segítséget nyújtottak az érintetteknek. A fórumokon egy általános ismertető után minden károsulttal, minden egyedi problémával személyes tanácsadás keretében foglalkoztak jogászaink. 

A jelenlévő károsultak többsége szerencsére rendelkezett lakásbiztosítási szerződéssel. Ezekben az esetekben a károsultak a biztosító felé már bejelentették a kárt, és zömében a kárfelmérés is megtörtént. A problémát szinte majdnem minden esetben az okozza, hogy a biztosító által felajánlott “gyorskár” előreláthatólag nem fedezi a valódi helyreállítási költségeket. Jogászaink így a biztosítási kárrendezéshez és a kártérítési igény bizonyításához adtak hasznos és életszerű tippeket a jelenlévőknek. 

Sajnálatos módon, olyanokkal is találkoztunk, akiknek egyáltalán nem volt lakásbiztosítása. Szakértőink azonban, minden lehetőséget számba véve, nekik is próbáltak segíteni. 

A tanulság sajnos megint ugyanaz: az esetek nagy része azt bizonyítja, hogy ma az embereknek a tudatosabb igényérvényesítéshez segítségre van szükségük. Ezért a munka folytatódik. Legyen szó bármilyen, sokakat érintő jogi kérdésekről, a D.A.S. ott lesz, mert hisszük, hogy felvilágosító munkánk által mindenki számára könnyebbé válik jogai, jogos érdekei hatékonyabb képviselete.