Home office vagy távmunkavégzés?

A hétköznapi szóhasználatban sok esetben összemosódik a home office és a távmunka fogalma, holott több szempontból is lényeges, hogy megkülönböztessük a két alkalmazási formát.

Távmunkavégzés esetén egy törvényileg szabályozott atipikus alkalmazási formáról van szó. Így ezt a feleknek már a munkaszerződésben vagy annak módosításában ki kell kötnie. A távmunkavégzés jellegzetessége, hogy a munkavállaló rendszeresen távolról, nem a munkáltató székhelyén dolgozik. Munkája eredményét pedig számítástechnikai eszközön továbbítja. Amennyiben a felek másként nem állapodnak meg, a távmunkavégzés kötetlen munkaidővel jár. Így a munkavállaló maga osztja be a munkaidejét, és a munkaidőnyilvántartás sem a hagyományos módon zajlik.

Ezzel szemben a home office-t a munkáltató egyoldalúan is elrendelheti évi 44 munkanap erejéig. Ezen felül pedig ugyancsak a felek megállapodása alapján. A home office ugyanis nem más, mint átmeneti időre a munkaszerződéstől eltérő helyen, így legtöbb esetben a munkavállaló otthonában történő foglalkoztatás. Ez a munkaidő beosztásának általános szabályait nem változtatja meg, így a munkaidőnyilvántartásra változatlanul szükség van.

Bármelyik formában is történik a munkavégzés, az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek biztosítása továbbra is a munkáltató felelőssége. Komoly jogviták származhatnak az otthoni munkahelyi balesetekből, így elengedhetetlen az előzetes kockázatértékesés és a szabályok lefektetése.

Munkáltatóként még nagyobb jelentősége lesz a megfelelő adatvédelmi intézkedéseknek, illetve a munkáltatói ellenőrzés megfelelő gyakorlásának.

A kutatások és tanulmányok alapján az otthoni munkavégzés komoly eredményekkel járhat a munkavállalói hatékonyság terén, így a vonatkozó intézkedések megtétele mellett hosszú távon is előnyös lehet mindkét fél számára.

Bejegyzés adatai

dr. Gombolai Éva fényképe

Szerző: dr. Gombolai Éva

jogtanácsos

Jogi tanulmányait az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, illetve az Europa Universität Viadrinán (Frankfurt) végezte. Minisztériumi gyakorlatot követően ügyvédi irodában helyezkedett el, majd a D.A.S. Jogvédelmi Biztosítónál folytatta jogi pályafutását, ahol jelenleg is dolgozik peres- és médiaszakértőként. Munkajogi szakjogász tanulmányai mellett szenvedélye a nyelvtanulás, a cross core és a jóga.

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen
visszahívást!

A cikk utolsó frissítésének időpontja: ( 1 hónapja )

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!