Goodwill Consulting: Munkahelyteremtés pályázatból

Munkahelyteremtés pályázatból
A munkahelyteremtés ismét lehetséges pályázati támogatással! Megjelent a népszerű NFA kiírás, amely két ciklusban is segíti a hazai kkv-kat fejlesztéseikben, a pályázatok 2019 augusztus 1-jétől beadhatóak!

A Pénzügyminisztérium hagyományaihoz híven idén is meghirdette az NFA pályázatot, melynek célja, hogy munkahelyek teremtésével a hazai kkv-k fejlődjenek és javíthassák piaci pozíciójukat. Mindennek köszönhetően erősödik a helyi gazdaság, valamint várhatóan a munkanélküliség is mérséklődik.

A keretösszeg 5 milliárd forint, melyből várhatóan 250 vállalkozás fog részesülni, és mintegy 1500 új munkahely jön majd létre.

Munkahelyteremtés támogatásból

Idén tavasszal már mind a két ciklus meghirdetésre került. Az első ciklus 2019. március 18-tól április 22-ig, a második ciklus 2019. augusztus 1-től szeptember 5-ig tart. Ezen időszak alatt adhatják be a hazai kkv-k támogatási kérelmüket.

Mint minden pályázatnál, itt is szükséges kötelezettségeket vállalni: a legfontosabb a munkahelyteremtést támogató kiírásnál, hogy legalább 2 fő teljes munkaidős munkavállaló foglalkoztatása szükséges. A beruházást követően 90 napon belül meg kell történnie a tervezett teljes létszámbővítésnek, amelynek a aberuházást követő két éven keresztül fent kell tartania. Azonban nem csak a munkavállalói létszám fenntartása a cél, hanem a beruházással létrejött szolgáltatásokat és termékekeket az eredeti foglalkoztatási céloknak minimum 3 évig fenntartása és működtetése is.

Az új munkaerő felvételén túl, egyéb költségek is elszámolhatóak. Így lehetőség van támogatást igényelni új gépek-, eszközök beszerzésére, ingatlanvásárlásra, vagy immateriális javak beszerzésére.

A csekély összegű termékek esetében a támogatási hányad akár 75%-os intenzitás is elérhető, amely forintban meghatározva 1,7 millió forintot jelenthet új munkahelyenként. Kiközvetített, regisztrált álláskereső esetén a támogatás mértéke 700 ezer forint, azonban ha a regisztrált álláskereső a beruházás előtt minimum 12 hónapon keresztül a közfoglalkoztatási programmal volt jelen a munkaerő piacon, a támogatás mértéke új munkahelyenként 1,5 millió forint. Ez az összeg megegyezik abban az esetben is, ha hat éves életkort be nem töltött gyermeket egyedül nevelő nő foglalkoztatását vállalja a vállalat.

A regionális beruházási támogatás esetén a támogatás mértéke legfeljebb 120 millió Ft, a kedvezményezett járásokban, településeken megvalósuló beruházáshoz legfeljebb 240 millió Ft támogatás igényelhető.

A támogatás milyensége

A vállalkozások akár 75%-os támogatást is elérhetnek, amennyiben rendelkeznek kellő de minimis kerettel. Ha nem áll rendelkezésükre elég összeg, úgy a támogatás mértéke régióként eltérő, de akár 50% is lehet.

A kisvállalkozások beruházásai esetében 20 százalékponttal, a középvállalkozások beruházásai esetében 10 százalékponttal növelhetőek.

Az alaptámogatás 1,7 millió forint munkahelyenként, ezen felül pedig kiegészítő támogatások is elérhetőek, így egy munkahely megteremtésére akár 3,6 millió forintot is igényelhet. (Mivel a pályázat minimum 2 munkahelyet vár el, ezért ez az összeg 7,2 millió forint is lehet.)

Amennyiben a lehetőség felkeltette érdeklődését, kérje ingyenes tanácsadásunkat az adatlap kitöltésével ide kattintva,külső és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

A pályázatok már benyújthatóak, így nem éri meg késlekedni!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker