Az autómosás veszélyei

Ügyfelünk 2019. januárjában úgy döntött, hogy féltve óvott, kicsit több, mint kétéves terepjáróját egy budapesti, általa már többször látogatott gépi mosóban lemosatja. A gépkocsival történő beállást egy ott dolgozó alkalmazott segítette, így Ügyfelünk teljes mértékig abban a hiszemben volt, hogy autója jó kezekben van.

Miután az autómosás beindult, Ügyfelünk egy hatalmas csattanásra lett figyelmes, ám a mosási program leállítása nem volt lehetséges, a gépjárműből menet közben kiszállni pedig nem tudott. A autómosás végeztével Ügyfelünk szembesült vele, hogy a gépi berendezés gyakorlatilag letépte a gépjármű hátsó szárnyát, légterelő spoilerét.

A felek a helyszínen jegyzőkönyvet vettek fel, a mosóberendezést üzemeltető cég vezetősége pedig megnyugtatta Ügyfelünket, hogy minden kára rendezésre fog kerülni. Ezzel szemben Ügyfelünk egy héttel az eset után postai úton elutasító levelet kapott, melyben az üzemeltetők tájékoztatták, hogy az okozott károkért a felelősségüket nem ismerik el, mivel a kifüggesztett használati útmutatóban szerepel, hogy a kiálló tartozékok sérülésére nem vállalnak garanciát.

Ügyfelünk ekkor fordult Társaságunkhoz a helyzet rendezése érdekében. Miután írásban megkerestük az üzemeltető céget, felszólító levelünk hatására megváltoztatta döntését, és rövid időn belül megtérítette a javítási költségeket.