GoodWill Consulting: 2020 pályázati lehetőségek vállalkozásoknak

Számos vállalkozásoknak szóló pályázat zárul le január közepén, azonban így sem szabad csüggedni a fejleszteni vágyóknak.

A vidéki vállalkozások akár 40 millió forintot is igényelhetnek a GINOP-1.2.10-es kódszámú, gépek, eszközök modernizációját támogató pályázati kiíráson. A támogatási intenzitás akár a 70%-ot is elérheti. A konstrukció némileg eltér a szokványos pályázatoktól – ugyanis a támogatást visszatérítendő támogatásként kapja meg a vállalkozás, amely vissza nem térítendővé válhat, amennyiben a megvalósítási időszakban teljesíti a megadott feltételeket.

Szintén a vidéki régiókban érhető el az ősz folyamáig a 15kW-os napelemes rendszer telepítését támogató, GINOP-4.1.3 kódszámmal rendelkező pályázat. Maximum 3 millió forint igényelhető 100%-os támogatással!

A régi program mintájára, tavaly ősszel az Új gyakornoki program is kezdetét vette, amelynek célja, hogy a gyakornokok foglalkoztatását elősegítse. A pályázat keretei között elszámolható a gyakornok munkabére, munkájához szükséges eszközök, valamint a mellé kijelölt mentor arányos munkabére is. A vidéki vállalkozások maximum 22 millió forintot igényelhetnek ezen célra, 100%-os támogatással.

Négy régióban (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl) érhető el a foglalkoztatásbővítés ösztönzését támogató felhívás, amely keretein belül bővítheti vállalkozásának létszámát akár 15 fővel. Maximum 90 millió forint igényelhető, a támogatás maximális mértéke 70% is lehet.

Várható pályázatok

Úgy gondoljuk, hogy idén az EU-s források mellett még nagyobb teret fognak nyerni a hazai finanszírozású pályázatok. Így számítunk idén is a Kisfaludy Program felhívásaira, amely turisztikai beruházásokat támogat a kiemelt térségekben. Országosan elérhető pályázat lesz a minden évben megjelenő NFA munkahelyteremtő kiírás, az Út a jövőbe program eszközbeszerzésre, számos innovációs lehetőségre számíthatunk, valamint az építőipari beruházásokat támogató pályázat is meg fog jelenni. Érkezik még a Pest megyei vállalkozások számára a telephelyfejlesztést, eszközbeszerzést támogató kiírás, a vidéki vállalkozások pedig ismét pályázhatnak majd piacrajutást segítő támogatásra.

Amennyiben bármelyik lehetőség felkeltette érdeklődését, igényeljen ingyenes, személyes konzultációs lehetőséget

ide kattintvakülső,

hogy még jobban megismerhesse lehetőségeit!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker