Követelés behajtása

Követelés behajtása
Ügyfelünk vállalkozása fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére kötött szerződést egyik partnerével, bizonyos húsipari termékek leszállítására vonatkozóan.

A felek megállapodása alapján Ügyfelünk partnere az Ügyfelünk által kiállított számlákat az azokon szereplő fizetési határidőn belül vagy a következő szállítás időpontjáig köteles kiegyenlíteni.

Ügyfelünk partnere ugyanakkor fizetési kötelezettségének a számlákon szereplő fizetési határidő lejártát követően sem tett eleget, viszont nem is vitatta a számlákon szereplő összegeket. Sőt, Ügyfelünkkel a számlák kiegyenlítéséről többször egyeztetett is telefonon, újabb és újabb határidőket ígérve a kifizetésre.

Az ígéreteket Ügyfelünk egy idő után megunta, s Társaságunkhoz fordult segítségért. Társaságunk Ügyfelünk képviseletében megkeresést küldött Ügyfelünk üzleti partnerének, melyben a számlák haladéktalan kiegyenlítésére szólítottuk fel a vállalkozást. Felszólító levelünk eredményre vezetett, levelünk átvétele utáni napon már meg is fizették Ügyfelünknek az elmaradt számlák kb. 4 millió forintos összegét.