Európa elsőszámú jogvédő szervezete országos fórumokon segít a rászorulóknak

2010. július 29-én Európa első számú jogvédő szervezetének jogászai országos fórumsorozatot indítanak hazánkban. A következő időszakban ellátogatnak az árvíz által sújtott térségekbe, hogy a károsultakat jogi tanácsadással, információkkal segítsék. A kezdeményezés első állomása az egyik leginkább érintett terület, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, ahol három településre látogatnak el.

Magyarország lakosságának egy része ma is küzd az elmúlt hónapok árvizeinek következményeivel. A károsultak számos helyről kaptak azonnali segítséget, azonban hosszú távon tartósabb megoldásra van szükségük ahhoz, hogy életük visszatérjen a régi kerékvágásba. Elsősorban otthonukat kell újjáépíteni, amely a bürokrácia útvesztői miatt nem minden esetben egyszerű. A D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. tapasztalatai szerint, amennyiben az ügyintézés szakszerűen kezdődik meg, illetve már egy korai fázisban sikerül kezelni a problémákat, az érintett szervezetekkel, biztosítókkal gyorsabban egyezségre lehet jutni. A szervezet által indított fórumsorozat célja, hogy a pénzadományon túl ingyenes jogi tanácsadással is megkönnyítsék ezt a folyamatot. 

A fórum keretében a cég szakemberei felhívják a résztvevők figyelmét arra, hogy az árvíz után mi a kárbejelentés menete, hogyan intézzék a kárszemlét, milyen dokumentumokat és formanyomtatványokat kell használni, milyen jogaik vannak, és hogyan érvényesíthetik azokat. Arra vonatkozóan is tanácsot adnak, hogy mit tehetnek a károsultak, ha előzetesen nem volt biztosításuk, milyen megoldások állnak rendelkezésükre, amennyiben hitellel terhelt az ingatlan, mely szabályok vonatkoznak a kötelező bontásra, mi a teendő, amennyiben gépjárműben okozott kárt az árvíz, és milyen közegészségügyi szabályokat kell alkalmazni a szükséghelyzetben. 

Az általános tájékoztatás után természetesen arra is lehetőséget kapnak az érdeklődők, hogy személyes történeteikkel kapcsolatban tegyék fel kérdéseiket a jogi tanácsadóknak. 

Az országos tanácsadó sorozat első állomása július 29-30-án Borsod-Abaúj-Zemplén megye négy legérintettebb települése lesz az alábbi időpontokban: 

2010.07.29.:                                                                            2010.07.30.:

Felsőzsolca 14:00-16:30                                                         Sátoraljaújhely 11:00-14:00

Ónod 17:00- 19:30                                                                  Szikszó 17:00 – 19:30

További információ a D.A.S.-ról: www.das.hukülső, új ablakban nyílik