Lakásvásárlás – problémás kötbérfizetés

Egy kőműves falat rak.

Csabai Zsuzsanna és párja, Bitvai Csaba

Az általunk kalkulált összeg 980 ezer Ft volt, a kivitelező azonban nem volt hajlandó 400 ezer Ft-nál többet fizetni, s ügyvédhez fordultak. Vettünk egy 5 lakásos társasházban egy lakást. 

A szerződést akkor kötöttük, mikor a telken még a régi, lebontandó ház állt, az építkezést meg sem kezdték. 

Olyan szerződést írtunk alá, amelyben elég magas kötbért kötöttünk ki, amennyiben a kivitelező késne 60 napon túl. Sajnos, hiába ígérték, hogy készen lesznek időben: mivel több építkezésük is volt egyidejűleg, jelentős késés volt az átadásban. A lakás műszaki átadása már megvolt, ekkor segített sokat a D.A.S. biztosításom, mivel ekkor került sor a kivitelező által fizetendő kötbér összegének véglegesítésére. Az általunk kalkulált összeg 980 ezer Ft volt, a kivitelező azonban nem volt hajlandó 400 ezer Ft-nál többet fizetni, s ügyvédhez fordultak. Megemlítettem nekik, hogy Önöknél van jogvédelmi biztosításom, és e-mailen kértem Önöktől a megkötött szerződés és a kivitelezés ütemezési melléklet alapján jogi véleményt. Ezt 1 napon belül megkaptam, és továbbítottam a kivitelező felé, aki ekkor még az ügyvédjével csak időpontot tudott egyeztetni.

Miután ő 1 hét múlva tárgyalt az ügyvédjével, ügyvédje azt a tanácsot adta neki, hogy jobban jár, ha kifizeti számunkra a teljes összeget.

Ezúton is köszönöm a segítséget, már biztosításom első évében jelentősen megtérült a fizetett biztosítási díj!