Ügyfélbeszámolók

Ki a hibás?

Gémes Ferenc

Ez a büntetés a munkahelyem elvesztését jelentette volna, hiszen jogosítvány nélkül a munkáltatóm nyilván nem alkalmazott volna tovább!

A teljes történet

Esettanulmányok

Két szék közül

Ügyfelünknek munkaviszonyának fennállása alatt állást ajánlott egy másik munkáltató. 

A teljes történet


Vita a biztosítóval a casco érvényességéről

Ügyfelünk egy autószalonban új autót vásárolt hitelre. A hitelszerződés feltételeként casco biztosítást kellett kötnie,...

...amelyet az autókereskedésben halasztott díjfizetéssel meg is kötött.

Szerződéskötés után 4 hónappal jégkára keletkezett, melyet bejelentett casco biztosítójának. A biztosító időközben megküldte ügyfelünknek a biztosítási kötvényét és a szerződéskötéstől felmerült teljes casco díj befizetésére szolgáló csekket, amit az ügyfél be is fizetett. A kár kifizetését azonban a biztosító elutasította, arra hivatkozva, hogy a szerződés nem lépett hatályba, mert a díjat nem időben fizette meg az ügyfél.

A jogvita elrendezésére az ügyfél a DAS által ajánlott biztosítási szakjogász ügyvédet kérte fel, aki a bizonyítási eljárásban a törvények ismeretében egyértelműen bizonyította, hogy a biztosítási kötvény kiállításával a szerződés érvényesen létrejött, így a biztosító helytállási kötelezettsége fennáll. Ennek értelmében ügyfelünk teljes kárát megtérítette a casco biztosító.


Kategóriák: Közlekedés - Casco

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép