Ügyfélbeszámolók

Nyugdíjemelés, de mikor?

Ügyfelünk azzal fordult a Fővárosi Kormányhivatalhoz, hogy nyugdíja korrekcióra szorul és kérelmezte az eljárást a nyugdíjának megemelése felől. Ekkor kiadtak Ügyfelünknek egy függő hatályú végzést, mely arról szólt, hogyha az ügy meghatározott határidőn túl rendeződik, úgy Ügyfelünk 10.000 forintra tarthat igényt. Az ügy elhúzódása bekövetkezett, így a függő hatályú végzés jogerőssé vált, melyről Ügyfelünk értesítést is kapott. A várt összeg azonban hónapok múlva sem érkezett meg számlaszámára. Ügyfelünk ekkor kérte a segítségünket.

A teljes történet

Esettanulmányok

Balesetbiztosítással kapcsolatos eset

Ügyfelünk a jeges, havas járdán munkavégzés közben elesett és lába olyan súlyosan megsérült, hogy műtéti beavatkozás vált szükségessé.

A teljes történet


Vita a biztosítóval a casco érvényességéről

Ügyfelünk egy autószalonban új autót vásárolt hitelre. A hitelszerződés feltételeként casco biztosítást kellett kötnie,...

...amelyet az autókereskedésben halasztott díjfizetéssel meg is kötött.

Szerződéskötés után 4 hónappal jégkára keletkezett, melyet bejelentett casco biztosítójának. A biztosító időközben megküldte ügyfelünknek a biztosítási kötvényét és a szerződéskötéstől felmerült teljes casco díj befizetésére szolgáló csekket, amit az ügyfél be is fizetett. A kár kifizetését azonban a biztosító elutasította, arra hivatkozva, hogy a szerződés nem lépett hatályba, mert a díjat nem időben fizette meg az ügyfél.

A jogvita elrendezésére az ügyfél a DAS által ajánlott biztosítási szakjogász ügyvédet kérte fel, aki a bizonyítási eljárásban a törvények ismeretében egyértelműen bizonyította, hogy a biztosítási kötvény kiállításával a szerződés érvényesen létrejött, így a biztosító helytállási kötelezettsége fennáll. Ennek értelmében ügyfelünk teljes kárát megtérítette a casco biztosító.


Kategóriák: Közlekedés - Casco

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép