Ügyfélbeszámolók

Ki a hibás?

Gémes Ferenc

Ez a büntetés a munkahelyem elvesztését jelentette volna, hiszen jogosítvány nélkül a munkáltatóm nyilván nem alkalmazott volna tovább!

A teljes történet

Esettanulmányok

Többletköltség - ki fizet?

Ügyfelünk autójába egy másik autó beletolatott, és az autó egyik oldala megsérült. A biztosító a gépjármű javítási költségét kifizette ugyan, nem fizette ki viszont Ügyfelünknek a balesetből eredő többletköltségeit, így a kárszakértői szemle helyszínére, autószervizbe való oda-vissza utazás költségeit. 

A teljes történet


Visszacserélné az ajándékot?

Ügyfelünk hokiütőt vásárolt gyermekének a nyáron, születésnapi ajándékként. Az ütő fején körülbelül a harmadik használat után apró repedések jelentek meg, majd a vásárlástól számított hatodik edzés alkalmával annak feje kettétört.

Ügyfelünk visszament a vásárlás helyszínére, és kérte, hogy cseréljék ki az ütőt vagy adják vissza annak a vételárát. A vállalkozás állítása szerint az ütőben keletkezett károk nem megfelelő használat eredményeként keletkeztek, így a terméket nem akarták se kicserélni, se a vételárat visszatéríteni. Ügyfelünk Társaságunkhoz fordult segítségért a helyzet rendezése érdekében. Társaságunk felszólító levelet küldött a vállalkozás részére, melyben felhívtuk a vállalkozás figyelmét arra, hogy kellékszavatossági kötelezettségük körében nekik kell bizonyítaniuk azt, hogy a hiba oka a vásárlást követően keletkezett. Továbbá kértük, hogy állításaik alátámasztására szakértői véleményt csatoljanak. A vállalkozás levelünk hatására úgy döntött, hogy a vételárat visszatéríti Ügyfelünk részére. 


Kategóriák: Fogyasztóvédelem

Tovább az Ügyfélbeszámolók oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép