Ügyfélbeszámolók

Csőtörés a szomszédban

Ügyfelünk ingatlanán kárt okozott a szomszéd épületben keletkezett csőtörés miatt kiáramló víz. Ügyfelünk rendelkezik lakásbiztosítással, azonban a saját biztosítója úgy gondolta, hogy a kárt a szomszédos épület lakásbiztosítója köteles megtéríteni. 

A teljes történet

Esettanulmányok

A KRESZ szabályainak megszegése

Ügyfelünkkel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A teljes történet


Totál-kár, hogy a biztosító nem fizet!

Ügyfelünk járművével egy vidéki útszakaszon kátyúba hajtott, amelynek következtében a jobb oldali első kerékabroncs kiszakadt, a hátsó pedig olyan mértékben sérült, hogy az a biztonságos közlekedésre alkalmatlanná vált.

A közútkezelő a kár megtérítése elől teljes mértékben elzárkózott és arra hivatkozott, hogy a közút kezelésével összefüggő jogszabályi kötelezettségeit teljesítette, azaz az egyenetlen úttestre figyelmeztető közlekedési táblát helyezett el az adott útszakaszon. A D.A.S. a közútkezelő ellen bíróság előtt lépett fel az Ügyfelünket ért kár megtérítése érdekében, rámutatva arra, hogy a közlekedési jelzés kihelyezése önmagában még nem mentesíti a közútkezelőt az úthibák kijavítására vonatkozó jogszabályi kötelezettségének teljesítése alól. A bíróság osztotta a D.A.S. álláspontját az ügyben, így a teljes egészében kötelezte a gépjármű javítási költségeinek megfizetésére.


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési balesetek, Közlekedés - Casco

Címkék: jogvédelem, baleset biztosítás, kártérítés, összetört autó, autó, kátyú

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép