Ügyfélbeszámolók

Lelkiismeretes segítség

Takács Lajos Zsolt, Csénye

Egyik délután munkahelyem udvaráról szerettem volna kiállni.... A kapubejárón ki kellett járnom, hogy körül tudjak nézni, közlekedik-e valaki a járdán, vagy az úttesten.

A teljes történet

Esettanulmányok

Ki a gondatlan?

Ügyfelünk egy üzletközpontban vásárolt, ez idő alatt autóját a parkolóházban hagyta, gondolván, hogy ott biztonságban tudhatja a járgányt.

A teljes történet


Tönkrement gyerekcipő – „nem megfelelő használat???”

Ügyfelünk a gyermekének cipőt vásárolt, majd 4 hónap használat után a bélés belülről kiszakadt. 

Ügyfelünk kétszer vitte vissza személyesen a cipőt, de az üzlet mindkét alkalommal az alábbi nevetséges és minden szakmaiságot nélkülöző megállapításra jutott: "A szakmai és vizsgálati tapasztalatok alapján a béléskárosodások visszavezethetők a láb és a cipő nem megfelelő hosszméreti összhangjára, ill. a cipőkanál használata nélkül történő le- és felvételre. Az előzőek bekövetkezésekor a láb mozgása során fellépő erőteljes súrlódás miatt a felhasznált bélésanyag a normál használattól lényegesen erősebb igénybevételnek volt kitéve, amitől az károsodott."
Fizetési meghagyásos eljárás útján érvényesítettük Ügyfelünk kellékszavatossági igényét, így az üzlet nem csak a lábbeli vételárát, de a fizetési meghagyásos eljárás eljárási díját is köteles volt megfizetni. Ez persze elkerülhető lett volna, ha már az első alkalommal felesleges körök helyett a fogyasztó jogos igényét helyezték volna előtérbe.


Kategóriák:

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép