Ügyfélbeszámolók

Menyasszonyi ruha pánik

Menyasszony Ügyfelünk az esküvő előtt 3 héttel azzal a problémával fordult hozzánk, hogy a megrendelésre elkészített menyasszonyi ruhája nem az általa választott anyagból készült el, sőt a szín sem stimmelt. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Nyerjen a D.A.S.-sel!

Ügyfelünk vásárolt egy márkás matracot, melyre az eladó 15 év jótállást vállalt.

A teljes történet


Téves jogi gyakorlat kárügyben

Ügyfelünk út szélén - egyébként szabálytalanul - parkoló gépjárművébe egy másik jármű ütközött. 

Ügyfelünk kárát a másik fél biztosítójának kárszakértője felmérte ugyan, azonban a kár megfizetését megtagadta, mivel a biztosító olyan szabálysértési határozatot várt el a károsult Ügyfelünktől, amelyben a másik felet jogerősen marasztalják. A biztosító ott követett el hibát, hogy az ügyet szabálysértési alapon kívánta megítélni, nem pedig polgári jogi kártérítés szabályai szerint, ami egyébként egy gyakori hiba a kárügyekben. Ezt felismerve egyeztetést kezdeményeztünk a károkozó jármű biztosítójával, és rávilágítottunk az általuk elvárt határozat szükségtelenségére. Kifejtettük, hogy a parkoló jármű - még ha szabálytalanul is várakozott - aligha lehet vétkes a baleset bekövetkezésében. Ezt az álláspontot minden további nélkül sikerült is elfogadtatni, és a kár hiánytalan megtérítésére rövid időn belül sor került Ügyfelünk részére.


Kategóriák:

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép