Ügyfélbeszámolók

Lakásvásárlás - problémás kötbérfizetés

Csabai Zsuzsanna és párja, Bitvai Csaba

Az általunk kalkulált összeg 980 ezer Ft volt, a kivitelező azonban nem volt hajlandó 400 ezer Ft-nál többet fizetni, s ügyvédhez fordultak. Vettünk egy 5 lakásos társasházban egy lakást. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Sikertörténet - Elmaradt munkabér

Sok munkáltató alkalmazza azt a gyakorlatot, hogy munkavállalóit alacsonyabb munkabérrel jelenti be, mint amennyit valójában kézhez kapnak. Ez persze a munkáltatónak kedvezőbb az adózási kérdések szempontjából, a munkavállalók után azonban kevesebb társadalombiztosítási járulék kerül befizetésre; emellett jogvita esetén nehezen bizonyítható a bejelentett és a tényleges munkabér összege.

A teljes történet


Termékbemutató - vásárlás után hibás ajándék...

Ügyfelünk, aki előzetesen a Call Centerünkhöz fordult segítségért, az alábbi problémával kereste meg jogi osztályunkat:

Részt vett egy termékbemutatóval egybekötött buszkiránduláson, ahol 70.000 Ft értékben Q10 vitamint vásárolt, melyhez 1 db Memory párnát kapott ajándékba. A párna rendeltetésszerűen 10 cm-es magasságra kell, hogy felfújódjon, azonban Ügyfelünk párnája nem működött funkciójának megfelelően, annak ellenére sem, hogy az átlagosnál melegebb hőmérsékletű helyen tárolták. Ügyfelünk több alkalommal is írásban jelezte minőségi kifogását az eladó felé, de sajnos elutasításba ütközött.

Call centerünkben a jogászkolléga gyorsan fedezetet vizsgált, és bekérte az iratokat az Ügyfelünktől. Ennek köszönhetően ügyfelünk teljes körű dokumentációt küldött be, további iratok bekérésére nem volt szükség, csupán a meghatalmazást kértük tőle aláírtan visszapostázni. A meghatalmazás birtokában a vonatkozó jogszabályok beidézésévelfelszólítást küldtünk az eladó felé. Ennek hatására a kárbejelentéstől számított 2 héten belül megérkezett Ügyfelünk otthonába az új és tökéletesen működő gyógypárna.


Kategóriák: Fogyasztóvédelem - Hibás teljesítés, Fogyasztóvédelem - Garancia

Címkék: jogvédelem, kártérítés

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép