Ügyfélbeszámolók

Használhatatlan a porszívó? Visszacserélné?

Ügyfelünk porszívót vásárolt. A vásárlást követően 3-5 alkalommal használta azt, amikor a porszívó teljesítménye a töredékére esett vissza. Ügyfelünk az adott háztartási gépet rendeltetésszerűen használta, ennek ellenére az eladó nem akarta helyreállítani az adott termékhibát.

A teljes történet

Esettanulmányok

Égő villanyszekrény!

Ügyfelünk ingatlanához tartozó villanyóra szekrény kigyulladt. Az elektromos szolgáltatást a szolgáltató csak abban az esetben tudná visszaállítani, amennyiben Ügyfelünk a villanyórák kicseréléséhez szükséges javítást elvégezteti és annak költségeit megelőlegezi. 

A teljes történet


Táborválasztás. Honnan tudjuk, hogy nyáron „jó helyre” kerül a gyermekünk?

2017. április 12.

Hivatalosan is beköszöntött a tavasz, itt a jó idő, az iskolákban pedig elkezdődött a nyári táborokra való jelentkezés időszaka. Szülőként sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon hová is engedjük el gyermekünket egy vagy akár két hétre is. Következő cikkünkben ezt a témát járjuk körül.

Jó hír, hogy az ifjúsági táboroztatás bejelentés- és egyben engedélyköteles tevékenység. Ez a 3-18 éves korosztály üdültetését, szervezett foglalkoztatását jelenti. Igen szigorú szabályokat kell betartania annak, aki táboroztatásba kezd, hiszen az indulás előtt azt legalább 6 héttel be kell jelentenie a tábor helye szerint illetékes szervnél. A szervezőnek egészen pontosan meg kell jelölnie a tábor helyét, időpontját, a létszámot, valamint az ő elérhetőségeit.

A szervező, ha eleget tett a fenti kötelezettségének, egy igazolást kap kézhez, ami azt tanúsítja, hogy a hatóság ellenőrzés alá vonta a táborhelyet, megvizsgálta a jogszabályban előírt közegészségügyi feltételek meglétét és hiányosságot nem észlelt. A kontroll pedig folyamatos, így nem fordulhat elő az az eset, hogy a májusban megkapott tanúsítványt akár augusztusban is lobogtathatja a szervező úgy, hogy időközben a körülmények már korántsem olyan fényesek, mint a szezon elején.

Elvárt a szálláshelyen lévő matracok, ágyneműk szükség szerinti gyakorisággal történő tisztítása, és biztosítani kell a gyermekek szabadtéri mozgását, sportolását. Ezen felül a teljes közművesítés is az alapkritériumok közé tartozik, valamint gondoskodni kell az illemhely, kézmosó és a mosakodási lehetőség felől is. A konyhában be kell tartani az alapvető higiénés előírásokat, ügyelni kell a helyiségek tisztán tartására, rágcsálók irtására. Egy szó, mint száz, a táborozók egészségét veszélyeztetni tilos!

A fentiek szerint igen komoly szűrőn kell átesnie a táborhelynek ahhoz, hogy igazolást kapjon a jogszabályi feltételek hiánytalan fennállásáról. Szülőként a jelentkezés előtt bátran megkérhetjük arra a táborvezetőt, hogy mutassa fel nekünk ezt a tanúsítványt. Ha azt megtagadja, vagy elodázza, legyünk gyanakvóak, körültekintőek és jól gondoljuk át, hogy valóban a megfelelő tábort választottuk-e.


dr. Sári Judit

Kategóriák: Oktatás

Vissza

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

A cikk utolsó frissítésének időpontja: 2017. április 12., (286 napja).

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép