Ügyfélbeszámolók

A győztes meccs

Gerlai Árpád

A 2006-os labdarúgó világbajnokság egyik mérkőzését néztem meg a helyszínen, a müncheni stadionban. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Bérelt lakás egészségügyi kockázata

Ügyfelünk családjával önkormányzati lakást bérelt. A lakást Ügyfelünk felújításra szoruló állapotban vette ki, arról azonban nem kapott tájékoztatást, hogy az ingatlan szinte lakhatatlan, és kialakítása miatt nem szellőzik, ezért a falak penészednek. 

A teljes történet


Szó sem volt átszervezésről, mégis kirúgtak!

Ügyfelünk és a munkáltató között dagasztó pék munkakörre határozatlan idejű munkaszerződés jött létre.

A munkáltató ügyfelünk munkaviszonyát rendes felmondással átszervezésre, létszámleépítésre hivatkozva megszüntette. A munkaviszony felmondását megelőzően Ügyfelünk munkakörére más munkavállalót vett fel, akit Ügyfelünknek kellett betanítani. A munkáltatói rendes felmondást a bíróság előtt keresettel támadtuk meg, kérve a munkaviszony rendes felmondása jogellenességének megállapítását (mivel álláspontunk szerint átszervezés nem valósult meg), 6 havi átlagkereset, az ítélet jogerőre emelkedésig a járó munkabér, valamint elmaradt munkabér különbözet megfizetését. A követelés nagyjából 1.200.000,-Ft volt. 
A munkáltató és jogi képviselője a kereset kézhezvételét és az első tárgyalás kitűzését követően egyezségi tárgyalásokat kezdeményezett velünk. Az egyezség peren kívül létre is jött, a munkáltató Ügyfelünk követelését hiánytalanul megfizette. Mindezen felül vállalta a perköltség és a mérsékelt illeték megfizetését is.

 


Kategóriák: Munkajog - Felmondás, Munkajog - Munkaszerződés

Címkék: jogvédelem, munka, munkavállaló, felmondási idő, kártérítés, végkielégítés

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép