Ügyfélbeszámolók

Önnek fizetett már légitársaság?

Ügyfelünk Budapestre induló repülőjárata késett, majd a járatot törölték. Ügyfelünk számára ellátást és szállást is biztosított a légitársaság. Az irányadó uniós rendelet alapján Ügyfelünknek további 600 euró összegű kártérítés is járt volna, amit a légitársaság nem térített meg. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Munkaadója el akarta lehetetleníteni!

Ügyfelünk kamionos munkavállaló, akit el akart lehetetleníteni munkaadója, elvonva teljesítménybérét, majd jogellenesen megszüntetve munkaviszonyát.

A teljes történet


Szó sem volt átszervezésről, mégis kirúgtak!

Ügyfelünk és a munkáltató között dagasztó pék munkakörre határozatlan idejű munkaszerződés jött létre.

A munkáltató ügyfelünk munkaviszonyát rendes felmondással átszervezésre, létszámleépítésre hivatkozva megszüntette. A munkaviszony felmondását megelőzően Ügyfelünk munkakörére más munkavállalót vett fel, akit Ügyfelünknek kellett betanítani. A munkáltatói rendes felmondást a bíróság előtt keresettel támadtuk meg, kérve a munkaviszony rendes felmondása jogellenességének megállapítását (mivel álláspontunk szerint átszervezés nem valósult meg), 6 havi átlagkereset, az ítélet jogerőre emelkedésig a járó munkabér, valamint elmaradt munkabér különbözet megfizetését. A követelés nagyjából 1.200.000,-Ft volt. 
A munkáltató és jogi képviselője a kereset kézhezvételét és az első tárgyalás kitűzését követően egyezségi tárgyalásokat kezdeményezett velünk. Az egyezség peren kívül létre is jött, a munkáltató Ügyfelünk követelését hiánytalanul megfizette. Mindezen felül vállalta a perköltség és a mérsékelt illeték megfizetését is.

 


Kategóriák: Munkajog - Felmondás, Munkajog - Munkaszerződés

Címkék: jogvédelem, munka, munkavállaló, felmondási idő, kártérítés, végkielégítés

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép