Ügyfélbeszámolók

Veszélyes hivatás

Ipacs Norbert, Gyula

Tudni kell rólam, hogy én a D.A.S. munkatársa vagyok, mint tanácsadó. Egy pénteki nyári napon a tárgyalás befejeztével távoztam a házból. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Totál-kár, hogy a biztosító nem fizet!

Ügyfelünk járművével egy vidéki útszakaszon kátyúba hajtott, amelynek következtében a jobb oldali első kerékabroncs kiszakadt, a hátsó pedig olyan mértékben sérült, hogy az a biztonságos közlekedésre alkalmatlanná vált.

A teljes történet


Síút - hó nélkül

Ügyfelünk ausztriai síútra fizetett be pályaszállással. A befizetett héten sajnos nem volt természetes hótakaró a pályán, ezért az előre kifizetett pályabérletet ki sem adták a szervezők.

Ügyfelünk a síelést megoldotta műhavas pályán, hazatérve pedig visszakérte a befizetett pályabérlet árát, hiszen azt 50.000 Ft visszatérítése ügyfelünknekki kellett fizetnie az utazási irodának. Az utazási iroda elzárkózott a bérlet árának visszafizetésétől, és rendkívül cinikusan kezelte Ügyfelünket, akit a veszni látszó pénznél az iroda magatartása sokkal jobban irritált. Az utazási iroda részben azzal védekezett, hogy nem tehetnek arról, hogy nem esett hó, másrészt pedig azzal, hogy felajánlott egy másik pályát ingyen 2 órányi autóútra a pályaszállástól. Pert indítottunk az utazási irodával szemben, melyet kb. fél év pereskedés után a második tárgyaláson meg is nyertünk: a bíróság kimondta, hogy Ügyfelünktől nem várható el az, hogy pályaszállás helyett naponta 4 órát autózzon egy másik pályára, továbbá ő sem tehet arról, hogy nem esett a hó. A bérlet ára tehát visszajár.


Kategóriák: Utazás - Külföldi utazás

Címkék: utazási iroda, kártérítés, utazási iroda felelőssége, utazás külföldre

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép