Ügyfélbeszámolók

A D.A.S.-nek híre van

Belényesi Lívia, Pécs

Alig három perce álltunk, amikor egy autó egy időközben megüresedő helyre bekanyarodva, majd onnan kitolatva próbált megfordulni az igen szűk helyen.

A teljes történet

Esettanulmányok

Szó sem volt átszervezésről, mégis kirúgtak!

Ügyfelünk és a munkáltató között dagasztó pék munkakörre határozatlan idejű munkaszerződés jött létre.

A teljes történet


Sebességtúllépés

Ügyfelünk lendületesen haladt egy főúton, 90 km/óra sebességgel, amikor kikerült - egy, az út szélén félig lehúzódva parkoló - pótkocsis kamionszerelvényt.

Kétszáz méterrel később a rendőrök megállították azzal, hogy a megengedett 40 km/óra helyett kilencvennel haladt, majd bemutatták az ezt bizonyító fényképfelvételt is.

Ügyfelünk arra hivatkozott, hogy ő nem látott semmiféle sebességkorlátozó táblát. Az eljáró rendőrök közölték vele, hogy a tábla ott található, ahol a pótkocsis teherautó parkol. Ügyfelünk hiába hivatkozott arra, hogy a parkoló teherautótól nem láthatta a táblát, az első fokú szabálysértési hatóság a sebesség jelentős túllépése miatt 40.000 Ft pénzbírságra és 12 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A DAS által ajánlott ügyvéd a bizonyítási eljárás során - az eljáró rendőröket tanúként meghallgatva - bebizonyította, hogy az út szélén éppen defektet szerelő teherautótól a sebességkorlátozó táblát nem lehetett látni.

A másodfokú szabálysértési hatóság az ügyfelünket - a lefolytatott bizonyítási eljárásra hivatkozva - két hónapra tiltotta el a járművezetéstől, meghagyva a 40.000 Ft pénzbírságot.

A hatóság határozatában kifejtette, hogy kellő körültekintéssel a tábla látható lett volna, egyébként ügyfelünknek a fenti forgalmi szituációban az útra félig belógó teherautó miatt lassítania kellett volna. Ügyfelünk a DAS által ajánlott ügyvéd segítségével nem kényszerült a járművezetői vizsga újbóli letételére, amely egyébként 6 hónapon túli járművezetéstől való eltiltás esetén automatikusan kötelező.


Kategóriák: Közlekedés - Közlekedési szabálysértés

Címkék: kressz

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép