Ügyfélbeszámolók

Kerítés épül a telkemen

Ügyfelünk ingatlanjának szomszédságába egy közintézményt építettek. A kerítésvonal kijelölése során Ügyfelünk észlelte, hogy a kerítést már az ő telkére kívánják felhúzni. Jelzése ellenére a szomszéd telek tulajdonosa, vagyis az önkormányzat a telekhatárt nem helyezte át.

A teljes történet

Esettanulmányok

Munkaadója el akarta lehetetleníteni!

Ügyfelünk kamionos munkavállaló, akit el akart lehetetleníteni munkaadója, elvonva teljesítménybérét, majd jogellenesen megszüntetve munkaviszonyát.

A teljes történet


Repülő tárgy

Ügyfelünk gyanútlanul autózott egy alsóbbrendű úton, amikor is az előtte haladó teherautó felől hirtelen valamilyen nagyobb tárgy repült felé és behorpasztotta a jármű motorháztetőjét, valamint megrepesztette a szélvédőt. 

Lélekjelenlétének és egy arra járó tanúnak köszönhetően még időben le tudta olvasni a rendszámot és a fuvarozó vállalkozás nevét. Mindösszesen ennyi adat állt rendelkezésre a bejelentéskor, mivel a járművet nem sikerült megállítani. A rendszám alapján elindulva gyorsan azonosíthatóvá vált az üzembentartó. A tanú és más személyek segítségével pedig kiderült, hogy a teherautó kerekéről repült le egy gondatlanul felhelyezett fém alkatrész. Az ügyintézést nehezítette, hogy az üzembentartó és sofőrje megtagadta az együttműködést, nem válaszolt semmilyen megkeresésre. Több körös peren kívüli egyeztetést követően végül a pótkocsi biztosítója hiánytalanul megfizette ügyfelünk kárát.


Kategóriák:

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép