Ügyfélbeszámolók

Veszélyes hivatás

Ipacs Norbert, Gyula

Tudni kell rólam, hogy én a D.A.S. munkatársa vagyok, mint tanácsadó. Egy pénteki nyári napon a tárgyalás befejeztével távoztam a házból. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Örökölt adósság

Ügyfelünket egy internet és kábeltelevízió szolgáltatással foglalkozó szolgáltató cég felszólította 147.976,- Ft megfizetésére (kábeltelevízió szolgáltatás igénybevétele alapján), újonnan vásárolt ingatlanja, mint fogyasztási hely tekintetében.

A teljes történet


Nem fizettek ki!

A munkáltató rendes felmondással megszüntette Ügyfelünk munkaviszonyát áprilisban.

Az utolsó munkában töltött napon azonban az Ügyfelünknek járó nettó munkabérnek csak a 20%-át fizette ki. A munkáltatót felszólítottuk az elmaradt munkabér kifizetésére, ám ő a felszólítást nem vette át. Ezért fizetési meghagyásos eljárást indítottunk a munkáltatóval  szemben. A munkáltató ellentmondott a fizetési meghagyásnak, így az eljárás perré alakult. Az első tárgyaláson az alperes (a volt munkáltató) nem jelent meg, távollétét nem mentette ki. Ezért bírósági meghagyás kibocsátását kértük, melynek a bíróság helyt adott: e keresetben foglaltak megfizetésére kötelezte a bíróság az alperest. A volt munkáltató - a jogerőre emelkedést követően - az összeget hiánytalanul kifizette Ügyfelünk részére.


Kategóriák: Munkajog - Felmondás, Munkajog - Munkabér

Címkék: munka, munkabér, munkavállaló, kártérítés, végkielégítés, munkáltató

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép