Ügyfélbeszámolók

Használhatatlan a porszívó? Visszacserélné?

Ügyfelünk porszívót vásárolt. A vásárlást követően 3-5 alkalommal használta azt, amikor a porszívó teljesítménye a töredékére esett vissza. Ügyfelünk az adott háztartási gépet rendeltetésszerűen használta, ennek ellenére az eladó nem akarta helyreállítani az adott termékhibát.

A teljes történet

Esettanulmányok

Síút - hó nélkül

Ügyfelünk ausztriai síútra fizetett be pályaszállással. A befizetett héten sajnos nem volt természetes hótakaró a pályán, ezért az előre kifizetett pályabérletet ki sem adták a szervezők.

A teljes történet


Nem fizettek ki!

A munkáltató rendes felmondással megszüntette Ügyfelünk munkaviszonyát áprilisban.

Az utolsó munkában töltött napon azonban az Ügyfelünknek járó nettó munkabérnek csak a 20%-át fizette ki. A munkáltatót felszólítottuk az elmaradt munkabér kifizetésére, ám ő a felszólítást nem vette át. Ezért fizetési meghagyásos eljárást indítottunk a munkáltatóval  szemben. A munkáltató ellentmondott a fizetési meghagyásnak, így az eljárás perré alakult. Az első tárgyaláson az alperes (a volt munkáltató) nem jelent meg, távollétét nem mentette ki. Ezért bírósági meghagyás kibocsátását kértük, melynek a bíróság helyt adott: e keresetben foglaltak megfizetésére kötelezte a bíróság az alperest. A volt munkáltató - a jogerőre emelkedést követően - az összeget hiánytalanul kifizette Ügyfelünk részére.


Kategóriák: Munkajog - Felmondás, Munkajog - Munkabér

Címkék: munka, munkabér, munkavállaló, kártérítés, végkielégítés, munkáltató

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép