Ügyfélbeszámolók

Önnek fizetett már légitársaság?

Ügyfelünk Budapestre induló repülőjárata késett, majd a járatot törölték. Ügyfelünk számára ellátást és szállást is biztosított a légitársaság. Az irányadó uniós rendelet alapján Ügyfelünknek további 600 euró összegű kártérítés is járt volna, amit a légitársaság nem térített meg. 

A teljes történet

Esettanulmányok

Jégeső kontra lakásbiztosítás

Rendkívüli jégeső következtében Ügyfelünk ingatlanjának tetőszerkezete súlyosan megsérült. Mivel Ügyfelünk a káresemény időpontjában érvényes lakásbiztosítással rendelkezett, a kár megtérítését ez alapján kérte.

A teljes történet


Lopott óra…

Ügyfelünknek jóval áron alul sikerült hozzájutnia egy telekhez, ahol családjával együtt otthonukat megálmodták.

Már javában zajlott az építkezés, amikor ismeretlen tettes a villanyórát eltulajdonította. Ügyfelünk az eset kapcsán feljelentést tett és jelezte a szolgáltató felé is a lopás tényét. A szolgáltató új mérőórát szerelt fel, majd egy hónap elteltével kártérítési igényt támasztott Ügyfelünkkel szemben. A szolgáltató azzal érvelt, hogy Ügyfelünk szerződésszegő magatartást tanúsított, így a szolgáltató kártérítési igényét köteles megtéríteni. Az iratok alapján megállapítható volt, hogy a szolgáltató követelése jogilag megalapozatlan, így szakjogászunk érvelése alapján - két felszólító levél elküldése után - végül sikerült elérni, hogy a szolgáltató kártérítési igényétől eltekintsen és erről írásbeli nyilatkozatot tegyen. 


Kategóriák: Ingatlan - Adásvétel, Fogyasztóvédelem - Hibás teljesítés

Címkék: jogvédelem, kártérítés

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép