Ügyfélbeszámolók

Nyugdíjemelés, de mikor?

Ügyfelünk azzal fordult a Fővárosi Kormányhivatalhoz, hogy nyugdíja korrekcióra szorul és kérelmezte az eljárást a nyugdíjának megemelése felől. Ekkor kiadtak Ügyfelünknek egy függő hatályú végzést, mely arról szólt, hogyha az ügy meghatározott határidőn túl rendeződik, úgy Ügyfelünk 10.000 forintra tarthat igényt. Az ügy elhúzódása bekövetkezett, így a függő hatályú végzés jogerőssé vált, melyről Ügyfelünk értesítést is kapott. A várt összeg azonban hónapok múlva sem érkezett meg számlaszámára. Ügyfelünk ekkor kérte a segítségünket.

A teljes történet

Esettanulmányok

Autó vs. busz

Ügyfelünk gépkocsijával Budapesten, az Erzsébet-híd középső forgalmi sávjában balesetet szenvedett.

A teljes történet


Lopott óra…

Ügyfelünknek jóval áron alul sikerült hozzájutnia egy telekhez, ahol családjával együtt otthonukat megálmodták.

Már javában zajlott az építkezés, amikor ismeretlen tettes a villanyórát eltulajdonította. Ügyfelünk az eset kapcsán feljelentést tett és jelezte a szolgáltató felé is a lopás tényét. A szolgáltató új mérőórát szerelt fel, majd egy hónap elteltével kártérítési igényt támasztott Ügyfelünkkel szemben. A szolgáltató azzal érvelt, hogy Ügyfelünk szerződésszegő magatartást tanúsított, így a szolgáltató kártérítési igényét köteles megtéríteni. Az iratok alapján megállapítható volt, hogy a szolgáltató követelése jogilag megalapozatlan, így szakjogászunk érvelése alapján - két felszólító levél elküldése után - végül sikerült elérni, hogy a szolgáltató kártérítési igényétől eltekintsen és erről írásbeli nyilatkozatot tegyen. 


Kategóriák: Ingatlan - Adásvétel, Fogyasztóvédelem - Hibás teljesítés

Címkék: jogvédelem, kártérítés

Tovább az Esettanulmányok oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép