Ügyfélbeszámolók

Elveszett a csomagom. Ki téríti meg a káromat?

Ügyfelünk a DPD futárszolgálatnak átadott egy csomagot 2016. év decemberében, amely sajnos elveszett, így nem került kézbesítésre a címzettnek.

A teljes történet

Esettanulmányok

Amikor a kerékpáros fizet

Ügyfelünk ellen a német rendőrség indított eljárást közúti baleset gondatlan okozása miatt, mivel amikor egy kapualjból szeretett volna kihajtani, a gépjárművének ütközött egy biciklis. 

A teljes történet


Lakásvásárlás - problémás kötbérfizetés

Csabai Zsuzsanna és párja, Bitvai Csaba

Az általunk kalkulált összeg 980 ezer Ft volt, a kivitelező azonban nem volt hajlandó 400 ezer Ft-nál többet fizetni, s ügyvédhez fordultak. Vettünk egy 5 lakásos társasházban egy lakást. 

A szerződést akkor kötöttük, mikor a telken még a régi, lebontandó ház állt, az építkezést meg sem kezdték. 

Olyan szerződést írtunk alá, amelyben elég magas kötbért kötöttünk ki, amennyiben a kivitelező késne 60 napon túl. Sajnos, hiába ígérték, hogy készen lesznek időben: mivel több építkezésük is volt egyidejűleg, jelentős késés volt az átadásban. A lakás műszaki átadása már megvolt, ekkor segített sokat a D.A.S. biztosításom, mivel ekkor került sor a kivitelező által fizetendő kötbér összegének véglegesítésére. Az általunk kalkulált összeg 980 ezer Ft volt, a kivitelező azonban nem volt hajlandó 400 ezer Ft-nál többet fizetni, s ügyvédhez fordultak. Megemlítettem nekik, hogy Önöknél van jogvédelmi biztosításom, és e-mailen kértem Önöktől a megkötött szerződés és a kivitelezés ütemezési melléklet alapján jogi véleményt. Ezt 1 napon belül megkaptam, és továbbítottam a kivitelező felé, aki ekkor még az ügyvédjével csak időpontot tudott egyeztetni.

Miután ő 1 hét múlva tárgyalt az ügyvédjével, ügyvédje azt a tanácsot adta neki, hogy jobban jár, ha kifizeti számunkra a teljes összeget.

Ezúton is köszönöm a segítséget, már biztosításom első évében jelentősen megtérült a fizetett biztosítási díj!


Kategóriák: Ingatlan - Adásvétel

Címkék: jogvédelem, biztosítás, kötbér

Tovább az Ügyfélbeszámolók oldalra

Jogi problémája van?
Ilyen és hasonló esetekben is segít a D.A.S.

Kérjen visszahívást!

Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Aktuális információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!Hírlevél

Havonta friss hírek, hasznos információk a jog és a jogvédelem világából - nem csak ügyfeleinknek.
Önt is érdekli?

Feliratkozás

06-1/486-3600

E-mail: info@das.hu

Ügyféltér

belép